Kadınlar Burada Platformu’dan HPV aşısı eylemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kadınlar Burada Platformu’dan HPV aşısı eylemi Kadınlar Burada Platformu üyeleri, rahim ağzı kanserini önlediği bilimsel olarak kanıtlanan HPV aşısının ücretsiz olması ve aşı takvimine eklenmesi için çağrılarını yineledi. Platform üyeleri, Ankara Bilkent’te bulunan Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi.

Kadınlar Burada Platformu üyeleri, rahim ağzı kanserini önlediği bilimsel olarak kanıtlanan HPV aşısının ücretsiz olması ve aşı takvimine eklenmesi için çağrılarını yineledi. Platform üyeleri, Ankara Bilkent’te bulunan Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi.

RUTİN AŞI PROGRAMINA DAHİL EDİLMELİ

Grup adına açıklama yapan Semiha Tekir, Türkiye’de 2020 yılında 2 bin 532 kadının rahim ağzı kanseri tanısı aldığını ve bin 245 kadının kansere bağlı sebeplerle yaşamını kaybettiğini belirtti. Tekir, Sağlık Bakanlığı’nın rahim ağzı kanseri mevzusunda tarama programlarının önemini vurgulamasına rağmen HPV aşısını rutin aşı programına almamış olmasının şaşırtıcı olduğunu ifade etti.

ÜCRETSİZ VE ULAŞILABİLİR OLMALI

HPV aşısının kişilerin uygarlık seviyesinden ve cinsel yaşamından bağımsız olarak rutin aşı programına alınması gerektiğini vurgulayan Tekir, aşının herkes için ücretsiz ve ulaşılabilir olması gerektiğini belirtti. Bu durumun kadın sağlığı ve toplum sağlığı açısından elzem olduğunu dile getirdi.

“Kadınlar Burada Platformu’dan HPV aşısı eylemi” haberi, 30 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Kadınlar Burada Platformu’dan HPV aşısı eylemi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadınlar Burada Platformu’dan HPV aşısı eylemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 30 Ocak 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kadınlar Burada Platformu’dan HPV aşısı eylemi

Yorumlar kapalı.