İşte Ekonomik Destek Paketi’nin içeriği: – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

İşte Ekonomik Destek Paketi’nin içeriği:

[ad_1]

Başbakan Ersan Saner ‘Acil Önlemler Paketi’ adı altında hazırladığı yeni ekonomik paketi açıkladı.

Paketin detayları:

-Ekonomik Destek Paketi, bu dönemde özellikle reel sektöre katkı sağlayarak, ayakta durabilmesini amaçlıyor.

-2020’de 60 bin çalışan için verilen sigorta prim desteği 2021 Şubat ayından geçerli olmak üzere Haziran 2021’e kadar en az 60 bin kişiyi kapsayacak şekilde uygulanacak.

-Sosyal sigorta kayıtları esas alınarak, işletmelerin yüzde 84’üne denk gelen, en fazla 10 çalışanı olan işletmeler için sigorta primi işveren hissesinin tamamı ödenecek.

-11-20 sigorta primi işveren hissesinin yüzde 20’si ödenecek.

-Kapalı işletme çalışanlara aylık en fazla bin 500 TL ödeme yapılacak, ödeme çalışanların hesaplarına yapılacak.

-Günü birlik çalışarak geçinen ve işsiz kalan hane halkına 2020 yılında yapılmış yardımlara hükümetimiz tarafından yüzde 25 artış yapılmıştır.

-Evli veya çocuk bakmakla sorumlu olanlara verilen yardım, 1500 TL’ye çıkartılmıştır.

-Engelli vatandaşlarımıza, 2021 yılı Şubat-Mart-Nisan aylarını kapsamak üzere ilave yüzde 10.65 Hayat Pahalılığı’na ek olarak yüzde 10 Covid-19 yardımı verilecek.

-Her bir işletmeye 120 bin TL’ye kadar kredi kullandırılacak, bu tutarın 100 bin TL’si amaca bakılmaksızın yani sigorta veya ihtiyat sandığı borcu olup olmadığına bakılmaksızın kullanılabilecek.

-20 Bin TL ise kira kontrat ibraz edilmesi halinde kullandırılacak.

-Poliçeler Yasası uyarınca yetersiz bakiye, tekrar ibraz veya ilk ibrazı yapılacak çekler için 15 iş günü olan ikinci ibraz süresi, 21 iş gününe çıkartılacak.

-Elektrik desteği, 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında devam ettirilecek.

-Pandemi nedeniyle tarımsal ve hayvansal alanlarda yaşanan sıkıntıları aşmak adına, 40 milyon TL Koronavirüs desteği verilecektir.

-Vakıflar tarafından konut ve bazı istisnalar hariç iş yerleri kira bedellerinde her ay düzenli ödenmesi halinde yüzde 25 indirim yapılacaktır.

-Sosyal Sigortalar Yasası kapsamında pozitif vaka temaslıların karantinada kaldıkları sürece kendilerine karantina ödemesi verilecektir.

 

Ayrıntılar geliyor…



[ad_2]