İşte alınan kararlar – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

İşte alınan kararlar

İşte alınan kararlar


Bakanlar Kurulu’nun Başbakan Ersin Tatar’ın başkanlığındaki toplantısında önemli kararlar alındı.

Alınan kararları Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay açıkladı.

Özersay, toplantıda  öğrenci ehliyetlerinin 31 Ağustos’a kadar cezasız uzatılması kararı alındığını, çalışma ön izinleri ve müteahhitler birliğinin taleplerinin değerlendirildiğini belirtti.

İş kazası, malullük, yaşlılık veya ölüm ile bağlantılı sigortadan aylık alanlarla ilgili olarak yüzde 2.33’e denk gelecek bir maaş artışı kararı üretildiğini açıklayan Özersay, Belediyeler Reformu yasa tasarısının da onaylandığını ve Meclis’e sevk edildiğini kaydetti.

Özersay,  “5195 sayılı yasa değişiklik tasarısını onayladık. … + Çok özetle belediyelerin gelirlerini arttıracak olan, mali açıdan kendilerine yeni imkanlar sağlayacak olan bazı düzenlemeler içeriyor bu yasa tasarısı. Yeni gelir kalemleri yaratılacak belediyeler için ve bu gelir kalemlerinin asgari ücrete endekslenmesi sağlanacak. Yasa tasarısı ile belediyelerin yetki ve sorumlulukları artacak. Yaptırım güçlerini de arttıracak” dedi..

Bakan Özersay, yürürlükteki kısmi çalışma mevzuatı konusunda değişikliğe gidildiğini ve yüzde 90 oranına çalışanın başvuru yapabilmesinin sağlandığını belirtti.

Kudret Özersay, katkı ve desteklere ilişkin de açıklama yaptı.

Özersay, İş veren artı 4 çalışan şeklinde olan küçük esnaf tanımına giren işletmeler için verilen 2 bin TL’lik katkının yapılan değişiklik ile 4 ay boyunca da yani Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında da verilmesi kararı aldıklarını anlatan Bakan Özersay, ulaştırma sektöründeki otobüsçüler ve taksicilerin aldıkları bin 500 TL’lik katkının Eylül ayına kadar devam ettirileceğini de vurguladı.

Özersay, Turizm ile ilgili otel,kasino ve turizm acentelerinin de aldıkları bin 500 TL’lik desteğin yıl sonuna kadar devam etmesi kararı alıklarını söyledi.

Özersay, dövizde dalgalanma konusunda hangi tedbirlerin alınabileceğine yönelik değerlendirme yaptıklarını bu vesile ile Pazartesi günü de Bakanlar Kurulu toplantısı olabileceğini de ekledi.