İslami Dayanışma Oyunları başlıyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Spor

İslami Dayanışma Oyunları başlıyor

[ad_1]

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış töreni bugün gerçekleştiriliyor.

Kovid 19 pandemisi nedeniyle 1 yıl ertelemeli yapılacak oyunlara Türkiye ev sahipliği yapıyor.

Konya’da 18 Ağustos’a kadar sürecek organizasyonun açılış töreni bugün Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda yapılacak.

Diğer yandan, 56 ülkeden 4 binden fazla sporcunun yarışacağı organizasyonda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yer alamayacak oluşuyla alakalı özellikle ülke spor camiası rahatsız.

Organizasyon, ülkeye uygulanan spor ambargolarına karşı çalışmalar yürütülmesi ve direnç gösterilmesi konusunu yeniden gündemin üst sırasına taşıdı.

Bu konuda dün resmi internet sitesinden açıklamada bulunan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu da ülke sporcu ve federasyonların organizasyonda yer alamayacak oluşuyla alakalı eleştirilerde bulunmuştu.

Sertoğlu açıklamasında devletin ülke sporuna uygulanan ambargoların kaldırılması yönünde ‘bir bütçe yaratması ve bu konuda bir komite oluşturması’ gerekliliğine de vurgu yapmıştı.

İslam coğrafyasında yer alan sporcuların gelişimi, sporcular arası kardeşlik ve dayanışma kültürünün artırılması adına düzenlenen, üye ülkelerde Müslüman olmayan vatandaşların da katılabildiği İslami Dayanışma Oyunları’nın ilki 2005 yılında Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde gerçekleştirilmişti.



[ad_2]