#isiasortakdavamız… Duruşmalar bugün ve yarın da devam edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmenlerden oluşan kafilenin yanı sıra toplam 72 kişiye mezar olan İsias Otel davası Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

İsias Otel’in 5’i tutuklu 11 sanığı hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edilen iddianamenin kabulü ardından ilk duruşma gerçekleştirildi.

Duruşmada video konferansla İsias Otel sahibi sanık Ahmet Bozkurt , otel hissedarı sanık Bilge Açık, otelin hissedarı sanık Efe Bozkut ve mimar Erdem Yılmaz sorgulandı.

Sanıklar suçlamaları ret etti.

Bugün ve yarın da devam edecek duruşmalarda eğer sıra gelirse ailelerin de ifadeleri alınacak.Davaya üç günden sonra erteleme verilecek. Duruşmanın 6 Şubat’a denk gelmemesi için ailelerin hassasiyeti belirtilecek.

Başbakan Ünal Üstel’in müşteki olduğu davaları ailelerin yanısıra avukatlar, hukukçular, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, UBP Genel Sekreteri ve Meclis Araştırma Komitesi Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu, Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, YDP Genel Sekreteri Talip Atalay, HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Tunç Adanır, Cumhuriyet Meclisi komitesi üyeleri, bazı CTP’li milletvekilleri, Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, avukatlar, Başbakanlık heyeti ile KKTC ve TC’den kalabalık bir basın ordusu takip ediyor.

Deprem sonrası başlattığı yardım kampanyalarıyla ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne desteğiyle bilinen ünlü sanatçı Haluk Levent de destek vermek için mahkemeye gitti.

Aileler, duruşma öncesinde pankartlar açarak adalet isteklerini vurguladı.

#isiasortakdavamız… Duruşmalar bugün ve yarın da devam edecek

Yorumlar kapalı.