İş dünyasının temsilcileri Meclis’in tatile girecek olmasını eleştirdi

featured
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda iki yasa önerisi onaylandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Ülkemizde iş dünyasının temsilcileri Cumhuriyet Meclisi’nin bugünkü toplantısının ardından tatile girecek olmasını eleştirdi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO)Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Deniz ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer milletvekillerine, Cumhuriyet Meclisi’nin yaz aylarında çalışması için gerekli kararları alma çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Turgay Deniz, Kıbrıs Türk halkının, bütün kurumları ile birlikte Covid-19 salgını ile mücadele ettiğini, salgının etkisi ile oluşan ekonomik sorunların öneminin giderek arttığını belirterek, “Gündemde böyle bir mücadele varken, KKTC Meclisi’nin alışılmış bir şekilde tatile girmesinin gündeme gelmesi, tarafımızdan büyük bir üzüntü ile karşılanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Meclis’in tatil edilmesinden hem iktidar hem de muhalefeti sorumlu tutan Cafer Gürcafer ise  “Siz tatil yaparken ekonomi dibe vurabilir, on binlerce insanımız işsiz kalabilir… Tatilden sonra çözeriz mi diyeceksiniz?” diye sordu. Vekilleri mevzuatın arkasına saklanmakla suçlayan Gürcafer, “Her krizde aynı mazeretle karşılaşıyoruz. Mevzuat… Peki, mevzuatı değiştirmemeniz için sizi tutan mı var? Hem iktidar hem muhalefet bu konuda aynı fikirdeyse ve yine de olmuyorsa samimi değilsiniz demektir” dedi.

İş dünyasının temsilcileri Meclis’in tatile girecek olmasını eleştirdi