‘İpeğin Kuzey Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu’ projesinin lansmanı gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen “İpeğin Kuzey Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu” projesinin lansmanı Cumhurbaşkanlığı’nda yer aldı.

Çok sayıda konuğun katıldığı gecede konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, yaklaşık bir yıl önce Kıbrıs Türk İşlemelerini Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Dervişe Çeliker’in önerisi ile projenin temellerinin atıldığını söyledi ve yaşanan süreci anlattı.

Projeye katkı koyan katılımcılar ile ilgili bilgi veren Sibel Tatar, herkese emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Sibel Tatar, “bu projeyi yaptık, birçok insanın emeği var. Kıbrıs’ın ürünü burada. Şunu söylemek istiyorum; bugün burada emeğin, inanmanın, çalışmanın ve geçmiş tarihimizin kültürel değerlerinin yeni bakış açısı ile, kadın emeği ile harmanlanarak, tamamen doğal ürün ve yöntemler kullanılarak Kuzey Kıbrıs’ın ürünü haline gelebileceğini göreceğiz. Çalışmanın ve yaptığın işe inanmanın sonucunda üretebileceğimizi ve kazanabileceğimizi göreceğiz. Haydi Kuzey Kıbrıs, bu ürünü sen hayata geçirdin, daha nicelerini yapabilirsin. Üreten ve kazanan Kuzey Kıbrıs’a…”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise eşi Sibel Tatar ve ekibine teşekkür etti.

Kıbrıs Türk’ünün geçmişten gelen kültürel varlığına sahip çıkıp bunları genç nesillere taşımasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, çalışmak ve üretmenin işin esası olduğunu söyledi.

TatarKKTC’nin bir cazibe merkezi olarak, altyapısı ile, her türlü uluslararası teması ile, üzerimizde oynanan acımasız oyunlara rağmen, engellemelere, kısıtlamalara rağmen karşı taraftaki zihniyete karşı bizim cevabımız ‘biz varız, var olacağız çünkü biz üretiyoruz’. Geçmişten gelen ülkedeki varlığımızın esası olan kültürel dayanağımızın gelecekte de üretime dönüştürülmesi ile hem üretim, hem refah, hem de milli değerlerimizi taşıyarak KKTC’yi tüm dünyaya tanıtmak” diye konuştu.

Pile’de yaşananlara işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Pile’deki vatandaşların kendi bölgelerine ulaşmak için yaşadığı mağduriyetin bir yol çalışması ile giderilmesini çok görenlere söyleyecekleri tek şeyin ‘biz varız ve var olmaya devam edeceğiz’ olduğunu vurguladı.

“biz bu topraklarda iki eşit halkın bir tanesiyiz” diyen cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının özden gelen egemenlik hakları ile var olmaya devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından projeye katkı koyanlara teşekkür belgeleri ve plaketleri Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar tarafından sunuldu.

Gece, kadınların geleneksel dokuma yöntemleri ile Kozada markası adı altında dokuduğu kumaşlardan elde edilen ürünlerin tasarımcı Münüse Ağagil tarafından tanıtılması ile sona erdi. BRT

‘İpeğin Kuzey Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu’ projesinin lansmanı gerçekleştirildi

Yorumlar kapalı.