İnönü Şehitleri anıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

İnönü Şehitleri anıldı




İnönü Şehitleri, Şehit edilişlerinin 63.yıl dönümünde bugün anıldı.

12 Temmuz 1958 tarihinde çalışmak üzere köylerinden Gazimağusa’ya seyahat ettikleri sırada pusuya düşürülerek şehit edilen 11 İnönülü için, köydeki İnönü Şehitliğinde tören düzenlendi.

Protokol sırasına göre Anıt’a çelenklerin konulmasıyla başlayan törende Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde Bayraklar göndere çekildi.

Törende  günün anlam ve önemine hitaben konuşmayı İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü yaptı.

Öncü, yurt topraklarının korunması ve bayrağın dalgalanması için birlik ve beraberlik içinde mücadele ederek gelecek nesillere aktarmanın önemine işaret etti.

Ali Öncü Kıbrıs Türk halkına düşen görevin, şehitlerin kanlarıyla sulanan emanet vatan topraklarını koruyarak gelecek nesillere devretmek olduğunu kaydetti.

Başbakan Ersan Ssner de törende yaptığı konışmada, ” Kıbrıs’ta işgal ve istila varsa doğrudur çünkü Kıbrıs Cumhuriyeti 1963 de Kıbrıslı rumlar tarafından işgal edildi” diyerek Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye’nin garantörlük hakkını kullanmasıyla barış ve huzur içinde yaşadığını vurgıladı.

Saner iki eşit egemen devlet temelinde bir çözüm dışında herhangi bir çözüm modelinin kabul edilmeyeceğini vurgulayarak, Kıbrıs Türk halkının bunu seçimlerde açıkça ortaya koyduğunu kaydetti.

Saner yaşanan tarihi geçmişin gelecek kuşaklara anlatmanın bir borç olduğunu da sözlerine ekledi.