İngiltere Premier Ligi seyircisiz olarak başlıyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
DünyaManşetSpor

İngiltere Premier Ligi seyircisiz olarak başlıyor



Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan İngiltere Premier Lig’in 17 Haziran’da yeniden başlıyor.

Premier Lig’den yapılan açıklamada, lig 17 Haziran Çarşamba günü oynanacak Aston Villa-Sheffield United ve Manchester City-Arsenal karşılaşmalarıyla kaldığı yerden devam edileceği ve geriye kalan 92 karşılaşmanın hepsi, seyircisiz olarak oynanacak belirtildi.

Premier Lig Üst Yöneticisi Richard Masters, maçların seyircisiz oynanacağını belirterek, “2019-2020 sezonuna devam etmek için tüm paydaşlarımıza danışarak çalışmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Ligde kalan 92 maçın Sky Sports, BT Sport, BBC Sport ve Amazon Prime tarafından yayınlanacağı kaydedildi. Öte yandan BBC, haftada 4 maçı şifresiz olarak ekranlara getireceğini duyurdu.

Lig, 9 Mart’ta oynanan ve Leicester City’nin Aston Villa’yı 4-0 yendiği maçın ardından verilen 100 günlük aradan sonra başlamış olacak.

Liverpool’un 30 yıllık hasreti son bulabilir

Şu anda Liverpool, 25 puan farkla Premier Lig’in zirvesinde.

Lig ikincisi Manchester City Arsenal’e yenilirse, Liverpool ilk maçında alacağı galibiyetle 30 yıl sonra ilk lig şampiyonluğuna ulaşabilir. Fakat bu senaryo gerçekleşmezse, Liverpool bir sonraki hafta alacağı galibiyetle kupaya uzanabilir.

DT Kıbrıs Haber