IMF: 2023’te Almanya ve İtalya resesyona girecek – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Ekonomi

IMF: 2023’te Almanya ve İtalya resesyona girecek

[ad_1]

Uluslararası Para Fonu (IMF), bu yıla ilişkin küresel ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3,2 olarak korurken, gelecek yıla dair tahmini yüzde 2,9’dan yüzde 2,7’ye düşürdü.
IMF, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme beklentisini ise yüzde 4’ten yüzde 5’e çıkardı.

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nun ekim sayısını “Geçim Kriziyle Mücadele” başlığıyla yayımladı.

Küresel ekonominin bir dizi çalkantılı zorluk yaşadığı vurgulanan raporda, yüksek enflasyonun, çoğu bölgede sıkılaşan mali koşulların, Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaşın ve COVID-19 salgınının ekonomik görünüm üzerinde ağır bir baskı oluşturduğu kaydedildi.

Raporda, enflasyonun hedefe düşürülmesi amacıyla salgın sırasında benzeri görülmemiş bir destek sağlayan para ve maliye politikalarının normalleşmesinin talebi soğuttuğu belirtilerek, ekonomilerin büyüyen bir kısmının büyümede yavaşlama veya tam bir daralma içinde olduğu aktarıldı.

IMF Şefi Ekonomist Pierre-Olivier Gourinchas, “Avrupa üzerindeki enerji şoku geçici değil. Büyük ekonomiler daha fazla oyalanmamalı, en kötüsü henüz yaşanmadı. 2023’te Almanya ve İtalya resesyona girecek” ifadelerine yer verdi.

Euro bölgesinde büyüme tahminleri düştü

Euro Bölgesi ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yüzde 2,6’dan yüzde 3,1’e yükseltilirken, 2023 yılı tahmini yüzde 1,2’den yüzde 0,5’e düşürüldü.

Avrupa’nın önde gelen ekonomilerinden Almanya’nın 2022 yılı büyüme tahmini yüzde 1,2’den yüzde 1,5’e, Fransa’nın yüzde 2,3’ten yüzde 2,5’e, İtalya’nın yüzde 3’ten yüzde 3,2’ye ve İspanya’nın yüzde 4’ten yüzde 4,3’e çıkarıldı.

Almanya ve İtalya ekonomilerinin gelecek yıl ise sırasıyla yüzde 0,3 ve yüzde 0,2 daralacağı tahmin edilirken, gelecek yıla ilişkin büyüme beklentileri Fransa için yüzde 1’den yüzde 0,7’ye ve İspanya için yüzde 2’den 1,2’ye düşürüldü.



[ad_2]