İbn-i Sina’nın yüzyıllar önce keşfettiği mucizevi ballı sarımsak sırrı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

İbn-i Sina’nın yüzyıllar önce keşfettiği muc… İbn-i Sina, yüzyıllar önce verdiği tavsiyelerle günümüze ışık tutuyor. Bu ünlü hekim, sarımsak ve balın bir arada tüketilmesinin faydalarını asırlar önce keşfetmiş. İbn-i Sina’nın önerileri arasında sıkça yer alan sarımsak, bal ile birleştirildiğinde birçok sağlık sorununa çözüm sunabiliyor.

İbn-i Sina, döneminde birçok sultanın tedavisi için reçeteler yazan bir hekimdi. Doğadan elde edilen birçok mucizevi besinden faydalanarak tedaviler uygulayan İbn-i Sina, El-Kanun Fi’t Tıbb kitabında sıkça sarımsağın güçlü etkilerine detaylı bir şekilde yer vermiştir.

sarimdgh.jpg

SARIMSAĞI REÇETELERİNDE BOL BOL KULLANMIŞ

 

İbn-i Sina, modern tıbbın temellerini atan bir isim olarak bilinir ve doğadan elde edilen birçok besinin faydalarını araştırarak tedavilerinde kullanmıştır. Bu ünlü hekimin reçetelerinde sıkça yer verdiği besinlerden biri sarımsaktır. Sarımsak günümüzde yaygın olarak tüketilen doğal bir antibiyotiktir. Ibn-i Sina, bin yıl önce yazdığı eserinde, sarımsağın pişirilerek ya da bal ile karıştırılarak tüketilmesi konusunda önerilerde bulunmuştur.

sarima.jpg

SARIMSAK KULLANIM ŞEKİLLERİ

Pişirilmiş sarımsağın suyu, gargara yapmak diş ağrılarına olumlu etki eder. Sarımsak, yabani nane ile kaynatılarak içildiğinde veya cilde sürüldüğünde bitleri öldürebilir. Dövülmüş sarımsak, bal ile karıştırıldığında ise balgamın atılmasına yardımcı olabilir.

sargh.jpg

SARIMSAĞIN FAYDALARI

Sarımsak, içerdiği manganez, B6 vitamini, C vitamini, selenyum ve lif gibi besin öğeleriyle zengin bir kaynaktır. Bu özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlar. Kolesterol düzeylerini düşürmeye yardımcı olur, kan basıncını azaltarak kalp hastalıkları riskini azaltır. Aynı zamanda Alzheimer ve demans gibi nörodejeneratif hastalıkların önlenmesine katkıda bulunabilir. Kemik sağlığını iyileştirir ve içerdiği allicin sayesinde serbest radikallere karşı koruma sağlar. Sarımsak, tansiyonu düşürme etkisi ile bilinir, aynı zamanda karaciğeri koruyabilir. Doğal bir antibiyotik olarak mesane enfeksiyonlarına karşı etkili olabilir. Bu nedenlerle düzenli olarak sarımsak tüketmek, genel sağlığı destekleyen birçok fayda sağlayabilir.

“İbn-i Sina’nın yüzyıllar önce keşfettiği mucizevi ballı sarımsak sırrı!” haberi, 30 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan İbn-i Sina’nın yüzyıllar önce keşfettiği mucizevi ballı sarımsak sırrı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İbn-i Sina’nın yüzyıllar önce keşfettiği mucizevi ballı sarımsak sırrı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 30 Ocak 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

İbn-i Sina’nın yüzyıllar önce keşfettiği mucizevi ballı sarımsak sırrı!

Yorumlar kapalı.