Hükümet ortakları arasında ”  İmar Planı ” krizi! – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Hükümet ortakları arasında ”  İmar Planı ” krizi!



UBP -HP koalisyon hükümetinin siyası kulislerde sürekli sıkıntı yaşadığı ve ortaklığın bitme noktasına geldiğine dair söylentiler İmar Planı tartışması ile yeniden  ayyuka çıktı.  Ekim ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik sağda ittifak söylentileri bu tartışma ile yeniden gündeme geldi .

Tatar:” Kimse benim o planı imzalamamı beklemesin”

Başbakan Tatar, “İmar Planı, önüme yine aynı şekilde gelirse, yine imzalamayacağım” açıklamasında bulundu.

Meclis Genel Kurulunda konuşan Başbakan Ersin Tatar, Mağusa, Yeniboğaziçi, İskele İmar Planı’nı yine imzalamayacağını açıkladı: “Kimse benim o planı imzalamamı beklemesin. Bu bir koalisyon ortaklığıdır, konuşacağız. İki tarafın anlaştığı bir noktaya gelmezse, uzayacaktır” diyen Tatar, “Kimse benim o planı imzalamamı beklemesin. Bu bir koalisyon ortaklığıdır, konuşacağız. İki tarafın anlaştığı bir noktaya gelmezse, uzayacaktır” şeklinde konuştu.

Özersay :”İmar Planını hayata geçirip ülkeye hizmet edemezsek, koalisyon ortaklığının anlamı kalmaz”

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ise , ülkeyi emirnamelerle, fasıl 96 gibi mevzuatlarla yönetmenin yanlış olduğu konusunda herkesin hemfikir olduğunu ve çağdaş, medeni bir yaklaşım olan İmar Planı’nın hayata geçirilmesinin şart olduğunu söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtlayan Özersay:

“Geçen süre zarfında hükümet ortağımızdan İmar Planı’na ilişkin somut öneri alamadık. Belki geçirilen salgın dönemiyle bağlantılıdır diyerek önümüze bir aylık süre koyuyoruz. Somut öneri gelirse uzlaşıldığı oranda yürürlüğe girer. Bazı değişiklikler elbette olabilir. Bu bir aylık süre zarfında öneriler somutlaşmaz, yapıcı bir tutumla İmar Planı yürürlüğe konulamazsa bu ülkeye hizmet edemiyoruz anlamına gelir. O zaman da bu ortaklığın da çok fazla anlamı kalmaz” şeklinde konuştu.

DT Kıbrıs Haber