Hükümet kurma çalışmalarında sona gelindi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Hükümet kurma çalışmalarında sona gelindi



Hükümet kurma çalışmaları kapsamında dün gün boyunca ve bugünün ilk saatlerine kadar devam eden çetin pazarlıkların olumlu sonuçlandığı iddia edildi. Gıynık Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, UBP’li yetkililer ile HP’li yetkililer şu anda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile toplantı halinde olduğu öne sürüldü.

GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan bilgilere göre,  Halkın Partisi’nin İçişleri Bakanlığı’ndaki inadı UBP’nin ısrarını kırdı. İçişleri Bakanlığı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın Halkın Partisi’nde kalmaya devam edeceği öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı’nı Ulusal Birlik Partisi’ne geçeceği iddia edilirken, bu makam için en kuvvetli adayın Oğuzhan Hasipoğlu olduğu da siyasi kulislerde konuşuluyor.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ise Halkın Partisi’ne geçeği öne sürülürken, kabinede yer almamasına kesin gözle bakılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun yerine HP Genel Sekreteri Jale Refik Rogers’ın gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Gıynık

DT Kıbrıs Haber