“Hiçbir oldubittiye fırsat vermeyeceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında,video konferans yöntemi ile yılsonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları ve bakan yardımcılarının katıldığı toplantıda konuşan Akar, Mehmetçiğin kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getirdiğini, bundan sonra da getirmeye devam edeceğinin altını çizdi.

Türkiye’nin Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta tüm sorunlarına iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, uluslararası hukuka dayalı, siyasi çözümler bulma gayretinde olduğunu ifade eden Akar, uluslararası hukuk, ikili anlaşmalar ve teamüller çerçevesinde, Türkiye’ye ait olan haklara karşı çok ciddi tacizler olduğunu belirtti.

Akar “Bunlara karşı da biz ülkemizin, milletimizin hak alaka ve menfaatlerini korumak ve kollamak için de gece-gündüz demeden mücadelemizi sürdürüyoruz. Hiçbir oldubittiye fırsat vermeyeceğimizi, hak ve hukukumuzu asla çiğnetmeyeceğimizi, KKTC’deki Türk varlığının kabulünden başka çare olmadığını, eğer egemen ve eşit haklara sahip Türk halkının varlığı kabul edilmezse hiçbir şekilde çözümün söz konusu olamayacağını söyledik, söylemeye devam ediyoruz” dedi.

Yunanistan’ın Ege’de gayriaskeri statüdeki 16 adayı uluslararası hukuka aykırı şekilde silahlandırdığına dikkati çeken Akar,  Yunanistan’ın Avrupa Birliğine güvenerek Türkiye’yi tahrik etmek, gerilimi artırmak için elinden gelen gayreti gösterdiğini k söyledi.

Akar “Fakat o güvendikleri dağlara da kar yağdı. AB Zirvesi’nde bir-iki devlet dışında kimse bunların şımarık muhakemeye dayalı, bencil isteklerine evet demedi” şeklinde konuştu.

[ad_2]

“Hiçbir oldubittiye fırsat vermeyeceğiz”