“Hepinize hürmet ederim” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

“Hepinize hürmet ederim”




 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin (KTTB) 23. Genel Kurulu’na katıldı. Cumhurbaşkanı Tatar, Genel Kurul’un açılışında yaptığı konuşmada, Covid-19 pandemi sürecinde, olağanüstü koşullarda gösterdikleri fedakar çalışma ve başarıdan dolayı tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, “Hepinize hürmet ederim” dedi.

Pandemi sürecinde doğru kararlar alıp, önce sağlık sonra ekonomi diyerek bugünlere gelindiğini ifade eden ve Sağlık Bakanı ile ekibine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Bütün dünyaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde böyle sıkıntılı bir süreci çok iyi yönetebilecek bir kapasitenin olduğunu gösterebildik. Bu da işte devlet olmanın bir erdemi, devlet olmanın bir gereğini yapabilmek, buna göre bütün dünyaya buradan mesaj vermek bizler için çok anlamlıydı, çok önemliydi. Hep birlikte bunu başardık. Bütün emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güney Kıbrıs’ta günlük 200 civarında vaka olduğunu, Rum lider Anastasidis ile yaptığı görüşmede, Rum liderin “çok büyük bir sıkıntı içerisinde olduklarını” söylediğini aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de ev karantinasına dönüleceğini kaydetti.

Sağlık altyapısının Türkiye’nin desteği, özel sektörün de yatırımalar ile güçlenmeye devam etiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yurt dışında görev yapan çok iyi Kıbrıs Türkü doktorlar olduğunu, doktorların zamanla ülkeye dönerek ülke insanına sağlık hizmetini en iyi şekilde vermesinin önemli olduğunu kaydetti.

Acil Durum Hastanesi’nin 15 Kasım’da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile açılacağını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Böyle güzel bir hastaneye kavuşacağımız için çok mutluyuz” dedi.

Yakın zamanda hayatlarını kaybeden Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin kurucularından Kaya Bekiroğlu’na, Türk ve Avrupa üroloji camiasının saygın isimlerinden Prof. Dr. Sedat Tellaoğlu’na ve hayatını kaybeden diğer sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, her zaman doktorların ve tüm sağlık çalışanların yanında olduklarını, sağlığı siyasetin dışında, her şeyin üstünde tuttuklarını söyledi.