“Hayata Aktif Katılım” çalışması ile bedensel engelli bireylerin erişimine imkan sağlanabilecek alanlar yaratılıyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

“Hayata Aktif Katılım” çalışması ile bedensel engelli bireylerin erişimine imkan sağlanabilecek alanlar yaratılıyor



 

 

10-16 Mayıs Dünya Engellier haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ile Geçitkale, Tatlısu, Yeni Bağaziçi, Mehmetçik ve Akdoğan Belediyeleri, “Hayata Aktif Katılım” sloganı ile bedensel engelli bireylerin erişimine imkan sağlayacak alanlar yaratmak adına yeni bir çalılşma başlatılıyor.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kiprit, derneğin gerçekleştireceği “Hayata Aktif Katılım” çalışması ile ilk etapta belirlenen 5 belediyeye ait bölgesel sınırlar içerisinde yaşayan bedensel engellilerin erişimine imkan tanıyacak, engelli standartlarına uygun, erişebilir alanlar oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi.

Kibrit, “Bu çalışma içerisinde gönüllü olarak yer alan Geçitkale, Tatlısu, Yeni Bağaziçi, Mehmetçik ve Akdoğan Belediyeleri ilk etapta bu erişilebilir alanların olulturulacağı bölgelerdir. Engellilerimizin topluma tam anlamı ile bütünleşmiş bir şekilde, hayata aktif katılması, sosyalleşmesi ile hizmetlere ve kamuya açık alanlara erişebilmesine olanak sağlanması bu çalışma ile hedeflenmektedir. Çalışmada yer alan belediyelerin, bu erişebilir alanların oluşturulması için ihtiyaç duyacağı her türlü eğitim ve teknik bilgi bu çalışma kapsamında ve sonrasında derneğimiz tarafından sağlanması planlanmaktadır” dedi.

Günay Kibrit, yapılacak çalışma kapsamında, dernekten ve 5 belediyeden temsilcilerin Türkiye’de bu konuda iyi örnekleri olan Mersin ve Tarsus Belediyeleri’nden bilgi edinerek bu bilgileri belediyelerlke paylaşacağını ifade etti.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Tatlısu’da kamusal alanların tamamına yakınında tüm engelli bireylerin erişebilirliğinin sağlandığını kaydetti.

Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar da, yapılacak çalışma ile daha kalıteli, ve daha profesyonel hazırlanacak ortamlarla engelli bireylerin erişilebilirliğinin sağlanacağına vurgu yaptı.

Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif de bu çalışma ile daha bilimsel veriler ışığında erişebilirlik ortamlarının hazırlanacağını belirtti.

Mehmetçik Beledeiye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de, engelli bireyler için kamu veözel alanlara erşimde ciddi sıkıntılarbulunduğunu belirtti.,

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ise, , bu proje ile edenselş engelli bireylerin erişebilirliğinin daha çok sağlanacağına inanç belirtti. BRT