Hastanelerde Uzaktan Hasta Değerlendirmesi Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Sağlıkta Dönüşüm: Hastanelerde Uzaktan Hasta… Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan düzenleme ile hastanelerde uzaktan hasta değerlendirme uygulaması başlıyor. Artık MHRS üzerinden randevu alan hastalar, uzman hekimler tarafından sesli ve görüntülü olarak kontrol edilecek.

Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan son düzenleme ile Türkiye’deki hastanelerde devrim niteliğinde bir değişiklik yaşanıyor. Artık MHRS randevusu alan hastalar, uzman hekimler tarafından sesli ve görüntülü olarak kontrol edilecek. Bu yeni uygulama, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırarak sağlık sektöründe çağ atlıyor.

21 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile Sağlık Uygulama Tebliği’nde önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklere göre hastanelerde uzaktan hasta değerlendirme uygulaması başlatılacak.

Düzenlemeye ilişkin olarak Resmi Gazete’de şu ifadelere yer verildi:

MADDE 3 – Uzaktan Hasta Değerlendirmeye Yönelik Sağlık Hizmetleri:

Sağlık Bakanlığınca yayımlanan “Uzaktan Sağlık Hizmetlerinin Sunumu Hakkında Yönetmelik” doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı denetiminde, MHRS’den randevu almış ve belirlenmiş kişilere uzaktan hasta değerlendirme hizmeti sunulacaktır. Bu hizmet, Sağlık Bakanlığına bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucuları bünyesinde polikliniklerde mesai saatleri içinde uzman hekimler tarafından verilecektir. Hizmet kapsamında, muayene, tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi, klinik bulguların izlenmesi, tedavi ve ilaç yönetimi, kronik hastalık kontrolü, e-reçete ve e-rapor düzenleme gibi işlemler gerçekleştirilecektir.

Bu değişiklikle birlikte hastanelerde yeni bir döneme geçiş yapılacak. MHRS üzerinden randevu alan hastalar, uzman hekimler tarafından uzaktan kontrol edileceklerdir. Söz konusu sistemi Sağlık Bakanlığı kuracak olup, hekimler hastalarına sesli ve görüntülü sağlık hizmeti sunabileceklerdir.

“Sağlıkta Dönüşüm: Hastanelerde Uzaktan Hasta Değerlendirmesi Başlıyor” haberi, 21 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Sağlıkta Dönüşüm: Hastanelerde Uzaktan Hasta Değerlendirmesi Başlıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sağlıkta Dönüşüm: Hastanelerde Uzaktan Hasta Değerlendirmesi Başlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hastanelerde Uzaktan Hasta Değerlendirmesi Başlıyor

Yorumlar kapalı.