Haspolat Şehitleri anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

14 Ağustos 1974’te Haspolat’ta şehit olan 15 Mehmetçik Haspolat Şehitliği’nde düzenlenen törenle anıldı.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar törende yaptığı konuşmada, 14 Ağustos 1974 sabahı gerçekleşen ilk taarruzun buradan Rum ve Yunan birliklerinin “aşılamaz” dedikleri savunma hattından başladığını ve bu hattın kısa sürede aşılmasıyla harekatın Mesarya ve Gazimağusa’ya doğru önünün açıldığını anlattı.

Bugünlere şehitler sayesinde ve Anavatan Türkiye ile beraberlik içerisinde gelindiğini belirten Bayar, “Şimdi Rumlar, Avrupa Birliği’ni de arkalarına alarak bizi Anavatan’dan koparmak istiyor. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre de burada yaptığı konuşmada, bu bölgeye Haspolat isminin bir Mehmetçiğin adı ve soyadının birleştirilmesiyle verildiğine işaret ederek, Haspolat köyünün artık “Mia Milia” olamayacağını, burada Mehmetçiklerin, Kıbrıs Türk halkının canı ve kanı olduğunu söyledi.

14 Ağustos günü yaşananlara değinen ve Türk askerinin burada hücuma geçmesiyle Rumların arkalarına bakmadan bölgeyi terk ettiklerini hatırlatan Töre, buraların artık bir Türk vatanı olduğunu, KKTC’nin topraklarının asla Rum’a verilmeyeceğini vurguladı.

Töre, “Artık bizim de cumhuriyetimiz vardır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vardır. Canımızla yoğurduk, kanımızla yoğurduk. Bugünlere geldik. Artık beklemesinler. Birleşik Kıbrıs yoktur. İki ayrı devlet vardır. Güney’de işgal edilmiş Kıbrıs Cumhuriyeti, Kuzey’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vardır” dedi.

“Yaşasın Türk Birliği, Yaşasın Anavatan Türkiye ile KKTC’nin birlikteliği. Yaşasın Mehmetçik’le Mücahidin birlikteliği. Ordu millet el ele yola devam ediyoruz” diyen Töre, aziz şehitlere ve hayatını kaybeden gazilere Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilere sağlıklı ömür diledi.

Bir öğrenci tarafından şiirin de okunduğu tören, din görevlisinin şehitler için duasıyla tamamlandı.

Haspolat Şehitleri anıldı

Yorumlar kapalı.