Hasipoğlu: Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu da, Limasol’daki camiye yapılan saldırıyı şiddetle kınadı…

Hasipoğlu, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu son saldırıyla alakalı faillerin derhal yakalanması için gerekli soruşturmayı sözde değil fiilen başlatmasını ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını temenni etti.

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri ve milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Limasol’da meydana gelen camii saldırısı ile ilgili açıklama yaptı…

Hasipoğlu, açıklamasında, farklı kültürler ve dinler arasında hoşgörünün, dünyevi barış ve uyumun temel taşı ve farklı inançlara mensup halkların birbirine olan saygısı ve anlayışı için elzem olduğunu vurguladı.

“Bu çirkin saldırı özelde Güney Kıbrıs’ta yaşayan Müslüman kardeşlerimize ve tüm İslam alemine yapılmış bir saldırıdır” diyen Hasipoğlu, Rum Yönetimi’nin, ibadet özgürlüğünün ve ibadet yerlerinin kutsallığının korunması sorumluluğu çerçevesinde bir an önce gereken önlemleri alması gerektiğini belirtti.

Farklı dinlerin ve kültürlerin birbirini anlamaya ve saygı göstermeye yönelik çabalarının, toplumsal huzurun korunmasını sağladığını ifade eden Hasipoğlu, bu tür saldırıların sadece Müslümanları hedef almadığını kaydetti.

Hasipoğlu “Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu son saldırıyla alakalı faillerin derhal yakalanması için gerekli soruşturmayı sözde değil fiilen başlatmasını ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını temenni ediyorum.

İslam karşıtlığının göstergelerinden biri olan bu tür saldırılar ve eylemlerin son bulmasını umuyor, yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

[ad_2]

Hasipoğlu: Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum

Yorumlar kapalı.