” Halkımızın göstereceği duyarlılık, ülkemizin salgınla mücadelesinde en önemli başarı unsuru olacaktır”  – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

” Halkımızın göstereceği duyarlılık, ülkemizin salgınla mücadelesinde en önemli başarı unsuru olacaktır” 




Sağlık Bakanlığı yazılı açıklama yaparak, Covid-19 mücadelesinde halkın kurallara uymasının ve bireysel gerekli önlemlerini almasının, bulaşı  en aza indirgemek için en önemli unsur olduğunu vurguladı.

Kısmi açılma döneminde genel bir kapanmanın tekrar yaşanmaması için bu mücadelede her bireyin maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymasının elzem olduğuna işaret edilen açıklamada, “özellikle market alışverişi, bankalar ve mağazalar gibi yerlere gidilirken aile olarak kalabalık bir şekilde gidilmemesi bulaşı azaltmak acısından çok önemlidir” denildi.

Açıklamada, herkesin bulunduğu ortamlarda ellerinden geldiğince kısa süreli vakit geçimeleri, alışverişi gezme ve sosyalleşme ortamı olarak görmemeleri gerektiği kaydedildi.

“Ateş, öksürük, halsizlik gibi Covid-19  konusunda en ufak bir kuşku oluşturan durumda  PCR testinizi yaptırmak önemlidir. Temaslı olduğunuzu düşündüğünüzde temaslı takip hattı 1102 numaralı hattın aranması en kısa sürede hastalığın tespiti ve tedavinin gecikmeden başlaması için büyük önem taşımaktadır” denilen açıklamada, son derece hassas günlerden  geçtildiği ve halkın göstereceği duyarlılığın, salgınla mücadelede en önemli başarı unsuru olacağı  vurgulandı.