Halk örgütü mükelleflerinin terhis töreni yapıldı

featured
Halk örgütü mükelleflerinin terhis töreni yapıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Girne Bölge Müdürlüğü, yasal yaş haddi nedeniyle görevlerinden terhis edilen halk örgütü mükelleflerinin terhis töreni yapıldı.

Törende, terhis edilen halk örgütü mükellefleri adına konuşan Salahi Uçkan, hüzünlü ancak bir o kadar da gururlu ve huzurlu olduklarını ifade ederek ‘Gerek duyulacak zamanlarda verilecek görevleri ömrümüzün sonuna kadar seve seve yapabileceğimizin inancı ve bilinci içerisindeyiz’ dedi.

Sivil Savuma Teşkilat Başkanı Necmi Karakoç da Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın kuruluşundan itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Halkı için sürdürdüğü hizmetlerin doğru, süratli, etkili ve organize bir şekilde yerine getirilmesinde halk örgütlerinin üstlendiği görevlerin büyük önem arz ettiğini söyledi.

Karakoç ‘Sizlerin vatanseverliği ve duyarlılığı sayesinde ay yıldızlı şanlı bayrağımızın sonsuza dek gönderde dalgalanacağına ve geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin yüreği vatan millet ve bayrak sevgisiyle dolu, ulu önder Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı, onun gösterdiği aydınlık yoldan hiç yılmadan ilerleyen kişiler olmalarını sağlamak için onlara yön gösterici olacağınıza inancımız tamdır’ dedi.

 

Törene katılan Başbakan Ersin Tatar da Sivil Savunma Teşkilatı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir devlet olarak sahip olduğu en güvenilir kurumların başında geldiğini belirterek, Teşkilatın bu aşamaya gelmesinde büyük hizmetleri geçen eski başkanlar ve şu andaki başkanı tebrik etti.

Sivil Savuma Teşkilatı’nın afet durumlarında ve bir takım farklı olayların oluşumunda ilk önce başvurulan kurumların başında geldiğine dikkati çeken Tatar, pandemi döneminde de Teşkilatın büyük görevler üstlendiğini anlattı.

Tatar ‘Pandemi dolayısıyla çok sıkıntılı günler geçirdik şimdi biraz rahat etmeye başladık, belki şu anda da sorunlar vardır normalleşme süreci içerisinde tabii ki ila nihayet burayı izole etmek, bu kadar üniversitenin olduğu, bu kadar turizm yatırımlarının olduğu bir ülkede yüzde yüz izole olarak hayata devam edemiyoruz. Dolayısıyla açılmaya başladık’ dedi.

Tatar, ‘Bölgede ulusal çıkarlarımızın korunmasında, hak ve menfaatlerimizin savunmasında hep birlikte bu çalışmaları sürdürmekten dolayı kendimizle gurur ve onur duymalıyız’ diye konuştu.

 

(BRT)

Halk örgütü mükelleflerinin terhis töreni yapıldı