Halil Günsel Kültür ve Kongre Merkezi sergi salonunda düzenlenen “Güzel Sanatlar Cumhuriyet Sergisi”, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Kampüsü’nde açıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Kültür-Sanat

Halil Günsel Kültür ve Kongre Merkezi sergi salonunda düzenlenen “Güzel Sanatlar Cumhuriyet Sergisi”, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Kampüsü’nde açıldı




Yakın Doğu Yeniboğaziçi Kampüsü Halil Günsel Kültür ve Kongre Merkezi, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve Türk Dünyası’ndan ödüllü 28 sanatçı tarafından hazırlanan “Güzel Sanatlar Cumhuriyet Sergisi”ne ev sahipliği yaparak ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

YDÜ açıklamasına göre, Halil Günsel Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen  “Güzel Sanatlar Cumhuriyet Sergisi” açılış töreninde Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Yakın Doğu Okulları İlköğretim Eğitim Başkanı Ertan Aligüllü ve Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Aygenç birer konuşma yaptı.

Yakın Doğu Okulları İlköğretim Eğitim Başkanı Ertan Aligüllü, konuşmasında, “Güzel Sanatlar Cumhuriyet Sergisi”nin Halil Günsel Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdikleri ilk etkinlik olması dolayısıyla büyük bir gurur yaşadıklarını söyledi. Ertan Aligüllü konuşmasında, “Yakın Doğu misyonunda var olan üretkenliğin, paylaşım ruhunun yansıması olan Kongre Merkezimizin yan sıra, çok yakında kampüsümüzde 750 milyon eserden fazlasını bulabileceğiniz büyük bir kütüphaneyi bölge halkına kazandıracağız” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof .Dr. Erdal Aygenç ise Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanları ve sanatçıları olarak Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hazırlanılan Cumhuriyet Sergini, anlamlı bir zamanda ve bu özel mekânda, Kurucu Rektör Dr. Suat İrfan Günsel’in dedesi Halil Günsel’in adını taşıyan Kültür ve Kongre Merkezinde açmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Prof. Dr. Erdal Aygenç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluş yıldönümü arifesinde gerçekleşen “Güzel Sanatlar ve Cumhuriyet Sergisi”nin açılışında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı, şehit ve gazileri saygı ve minnetle andı.

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ise, “Bir yandan Türkiye Cumhuriyetinin 97. yılını, bir yandan da KKTC’nin kuruluşunun 37. yılını kutladığımız Cumhuriyet ayı içerisinde Yakın Doğu Üniversitesi olarak iki kütüphane (YBK ve Girne Üniversitesi), bir Müze (Surlariçi Şehir Müzesi), Near East Bank Genel Merkezi ve 4 Sergi açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Açılışı gerçekleştirilen “Güzel Sanatlar Cumhuriyet Sergisi”nin Kıbrıs Sanat Müzesi tarafından düzenlenen 359’uncu sergi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Bu anlamlı ayda, ödüllü akademisyen ve sanatçılarımızın bir birinden özel eserlerini aynı mekânda bir arada görme fırsatı bulacağız. Ne sanat aşkımız ne de Cumhuriyet sevdamız hiçbir zaman bitmeyecektir” dedi.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar ise konuşmasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir milletin sanat yeteneği ona verdiği değer kadardır” sözlerini hatırlatarak “Bu güzel eserleri yaratan, katkı koyan ve bizlere ulaşmasını sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar ile birlikte Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel, Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Yrd. Doç. Dr. Cemre Günsel Haskasap ve sanatçılar tarafından “Güzel Sanatlar ve Cumhuriyet Sergisi’nin açılış kurdelesi kesildi.

TAK/BRT