DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı...15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Erhürman, Cihangir'deki çocuk şenliğine katıldı KKTC “Turkic Game Jam” etkinliğine katıldı ABD'de aile içi şiddette artış... 3 aile cinayetinde 13 kişi öldürüldü Ataoğlu, milli takımı kutladı: “Gurur duyuyoruz” Meteoroloji’den El Nino açıklaması… Güneş: “Öngörüler gerçekleşirse Kıbrıs da bu hava olayından dolaylı olarak etkilenecek” Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, CONIFA Şampiyonu KKTC'yi tebrik etti Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu Milli Futbol Takımı’nın zaferini kutladı Dinçyürek’ten milli takıma tebrik mesajı: “Bu başarı, Kıbrıs Türk halkını sevince boğdu” CTP, Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni kabul etti Öztürkler KKTC Milli Takımını tebrik etti KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu KGS-2 sonuçları açıklandı Nilden Bektaş Erhürman, “Küresel İklim Değişikliği ve İnsan Sağlığına Etkileri” sempozyumuna katıldı Erhürman'dan KGS açıklaması... Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor Filistin Esirler Medya Ofisi: Ganot Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor Öztürkler: "Nitelikli eğitim, nitelikli nesiller yetiştirmekle gerçekleşir" İsrail ordusu, Lübnan askerlerini öldürdüğünü itiraf etti Papa 14. Leo: "Orada adil bir savaş söz konusu değil" İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı...15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Erhürman, Cihangir'deki çocuk şenliğine katıldı KKTC “Turkic Game Jam” etkinliğine katıldı ABD'de aile içi şiddette artış... 3 aile cinayetinde 13 kişi öldürüldü Ataoğlu, milli takımı kutladı: “Gurur duyuyoruz” Meteoroloji’den El Nino açıklaması… Güneş: “Öngörüler gerçekleşirse Kıbrıs da bu hava olayından dolaylı olarak etkilenecek” Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, CONIFA Şampiyonu KKTC'yi tebrik etti Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu Milli Futbol Takımı’nın zaferini kutladı Dinçyürek’ten milli takıma tebrik mesajı: “Bu başarı, Kıbrıs Türk halkını sevince boğdu” CTP, Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni kabul etti Öztürkler KKTC Milli Takımını tebrik etti KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu KGS-2 sonuçları açıklandı Nilden Bektaş Erhürman, “Küresel İklim Değişikliği ve İnsan Sağlığına Etkileri” sempozyumuna katıldı Erhürman'dan KGS açıklaması... Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor Filistin Esirler Medya Ofisi: Ganot Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor Öztürkler: "Nitelikli eğitim, nitelikli nesiller yetiştirmekle gerçekleşir" İsrail ordusu, Lübnan askerlerini öldürdüğünü itiraf etti Papa 14. Leo: "Orada adil bir savaş söz konusu değil"
Dolar
Euro
Sterlin

Yüksek Mahkeme: “Yasama ve yürütme veya siyasi kişiler, mahkemelere telkinde veya talepte bulunamaz, yetki veremez”

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Yüksek Mahkeme: “Yasama ve yürütme veya siyasi kişiler, mahkemelere telkinde veya talepte bulunamaz, yetki veremez”

Yüksek Mahkeme, yasama ve yürütme veya siyasi kişilerin, mahkemelere herhangi bir telkinde veya talepte bulunamayacağını veya yetki veremeyeceğini kaydetti.

Yüksek Mahkeme’den yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, kuvvetler ayrılığını benimseyip saygı gösteren, yargı bağımsızlığını güvence altına alan bir hukuk devleti olduğu vurgulanarak, Anayasal düzen ve kuvvetler ayrılığı gereği mahkemelerin, yetkisini sadece Anayasa ve yasalarda yer alan kurallardan aldığı ifade edildi.

-“Mahkemelerin, bağımsızlığı ve tarafsızlığına gölge düşürecek veya bu konuda polemik yaratacak konuşmalardan kaçınılmalı”

“Yasama ve yürütme veya siyasi kişiler mahkemelere herhangi bir telkinde veya talepte bulunamaz veya yetki veremez” denilen açıklamada, gerek meclis kürsüsünde yapılan açıklamalarda gerekse siyasi tartışmalarda mahkemelerin bağımsızlığı ve tarafsızlığına gölge düşürecek veya bu konuda polemik yaratacak konuşmalardan kaçınılması gerektiğinin altı çizildi ve bu konuda hassasiyet gösterilmesi istendi.

Benzer haberler

Kıbrıs
Erhürman, Cihangir'deki çocuk şenliğine katıldı 2026-06-07 11:30:36 KKTC “Turkic Game Jam” etkinliğine katıldı 2026-06-07 10:15:33 Ataoğlu, milli takımı kutladı: “Gurur duyuyoruz” 2026-06-07 09:45:47 Meteoroloji’den El Nino açıklaması… Güneş: “Öngörüler gerçekleşirse Kıbrıs da bu hava olayından dolaylı olarak etkilenecek” 2026-06-07 09:45:38 Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, CONIFA Şampiyonu KKTC'yi tebrik etti 2026-06-07 09:45:21 Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu Milli Futbol Takımı’nın zaferini kutladı 2026-06-07 09:16:08