Yapılan itiraz üzerine yeniden değerlendirilen asgari ücret aynı kaldı

Yapılan itiraz üzerine yeniden değerlendirilen asgari ücret aynı kaldı.
Asgari Ücret Saptama Komisyonu Başkanı Tahir Serhat asgari ücretle ilgili nihai kararı açıklayarak, asgari ücretin 43 bin 469 TL olarak aynı kaldığını kaydetti.
Serhat yazılı açıklamasında, Başbakan Ünal Üstel’in talimatıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından asgari ücretle çalışan KKTC vatandaşlarına maaş desteği verilmesi için çalışma başlatıldığını da belirtti.
Serhat, Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun 17 Ocak’ta 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlediğini, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), Kıbrıs İşçi ve Emekçi Sendikaları Federasyonu (KİEF) Sendikası, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS )ve Hür-İş Sendikaları Federasyonu’nun belirlenen rakama itiraz ettiğini anımsattı.
Komisyonun bugün itirazları görüşmek üzere toplandığını kaydeden Serhat, toplantıya devleti temsilen 5 üye, işçi tarafını temsilen 5 üye ve işveren tarafını temsilen 3 üyenin katıldığını ifade etti.
Yapılan toplantıda tarafların asgari ücretin tespiti ile ilgili görüşlerini ortaya koyarak, asgari ücretin ne kadar olması konusunu yeniden görüştüğünü belirten Serhat, şunları kaydetti:
“Tarafların görüşlerini sunmasından sonra tespit edilen asgari ücret oylamaya sunulmuştur. Devlet tarafı 5 evet oyu, işveren tarafı da 3 evet oyu verirken işçi tarafı toplantıyı terk etmiştir.
Bunun sonucunda asgari ücretin 1 Ocak tarihinden itibaren; saatlik 250,78 TL, günlük 2 bin 6.26 TL, haftalık 10 bin 31.30 TL ve aylık 43 bin 469.00 TL olması ve yasanın çırak olarak tanımladığı 15 ile 17 arası işe alınanlara bu kıstasların sırası ile yüzde 30 indirimle uygulanması önerisi oylamaya sunulmuş ve öneri oy çokluğu ile asgari ücret kabul edilmiştir.
Başbakan Ünal Üstel’in talimatıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından asgari ücretle çalışan KKTC vatandaşlarına maaş desteği verilmesi için çalışma başlatılmıştır”
Benzer haberler
Kıbrıs
Dışişleri Bakanlığı: Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi kararı, kesinlikle Taşınmaz Mal Komisyonu’nun etkinliği ile ilgili değildir
Dışişleri Bakanlığı: Gayrı yasal olarak Güney Kıbrıs’tan KKTC topraklarına giren şahıs gerekli işlemlerin ardından serbest bırakıldı
Cumhurbaşkanı Erhürman: “Prosedürel karar, Taşınmaz Mal Komisyonu'nun etkililiği ve KKTC'deki mülkiyet rejimi konusunda herhangi bir olumsuz değişiklik yaratmamıştır”
YBH: “Yangın sezonunun en riskli dönemine girmiş olmamıza rağmen ülkede konuşlanmış bir yangın helikopteri bulunmuyor”
Hamitköy ve Haspolat’ta yangın: 65 ağaç ile buğday tarlası ve balyalar yandı
Alkollü sürücü zincirleme kazaya neden oldu