DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır” Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

Washington Post: “Pentagon’da İran ile çatışmanın kontrolden çıkabileceğine yönelik derinleşen endişeler var”

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Washington Post: “Pentagon’da İran ile çatışmanın kontrolden çıkabileceğine yönelik derinleşen endişeler var”

ABD’de Donald Trump yönetiminin bazı üyeleri ile Savunma Bakanlığında (Pentagon) “İran ile çatışmanın kontrolden çıkabileceğine yönelik derinleşen endişelerin olduğu” öne sürüldü.

Washington Post gazetesinin, isimleri açıklanmayan bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberinde, bir kaynağın “Buradaki ruh hali yoğun ve paranoyak.” şeklindeki değerlendirmesine yer verildi.

Pentagon içinde ve Trump yönetiminin bazı üyeleri arasında İran ile çatışmanın “kontrolden çıkabileceğine dair derinleşen endişelerin olduğu” iddia edildi.

Üst düzey yetkililerin, çatışmaların haftalarca sürmesinden kaygı duydukları ve bunun da ABD’nin sınırlı hava savunma stoku üzerinde baskı oluşturduğu öne sürüldü.

Haberde bir füzenin durdurulması için genellikle iki veya üç hava savunma önleyicisine ihtiyaç duyulduğuna işaret edildi.

– ABD-İsrail’in İran’a saldırıları

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat’ta İran’a askeri saldırı başlattı.

İran da İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.

ABD-İsrail saldırılarında İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.

İran Kızılayı, ülkeye yönelik bombardımanlarda 555 kişinin hayatını kaybettiğini, 747 kişinin yaralandığını duyurdu.

 

Benzer haberler

Dünya
Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi 2026-07-25 16:31:01 Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye 2026-07-25 16:16:06 Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı 2026-07-25 16:01:17 DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" 2026-07-25 16:01:09 Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi 2026-07-25 16:00:44 İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti 2026-07-25 14:46:16