DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı...15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Erhürman, Cihangir'deki çocuk şenliğine katıldı KKTC “Turkic Game Jam” etkinliğine katıldı ABD'de aile içi şiddette artış... 3 aile cinayetinde 13 kişi öldürüldü Ataoğlu, milli takımı kutladı: “Gurur duyuyoruz” Meteoroloji’den El Nino açıklaması… Güneş: “Öngörüler gerçekleşirse Kıbrıs da bu hava olayından dolaylı olarak etkilenecek” Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, CONIFA Şampiyonu KKTC'yi tebrik etti Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu Milli Futbol Takımı’nın zaferini kutladı Dinçyürek’ten milli takıma tebrik mesajı: “Bu başarı, Kıbrıs Türk halkını sevince boğdu” CTP, Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni kabul etti Öztürkler KKTC Milli Takımını tebrik etti KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu KGS-2 sonuçları açıklandı Nilden Bektaş Erhürman, “Küresel İklim Değişikliği ve İnsan Sağlığına Etkileri” sempozyumuna katıldı Erhürman'dan KGS açıklaması... Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor Filistin Esirler Medya Ofisi: Ganot Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor Öztürkler: "Nitelikli eğitim, nitelikli nesiller yetiştirmekle gerçekleşir" İsrail ordusu, Lübnan askerlerini öldürdüğünü itiraf etti Papa 14. Leo: "Orada adil bir savaş söz konusu değil" İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı...15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Erhürman, Cihangir'deki çocuk şenliğine katıldı KKTC “Turkic Game Jam” etkinliğine katıldı ABD'de aile içi şiddette artış... 3 aile cinayetinde 13 kişi öldürüldü Ataoğlu, milli takımı kutladı: “Gurur duyuyoruz” Meteoroloji’den El Nino açıklaması… Güneş: “Öngörüler gerçekleşirse Kıbrıs da bu hava olayından dolaylı olarak etkilenecek” Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, CONIFA Şampiyonu KKTC'yi tebrik etti Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu Milli Futbol Takımı’nın zaferini kutladı Dinçyürek’ten milli takıma tebrik mesajı: “Bu başarı, Kıbrıs Türk halkını sevince boğdu” CTP, Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni kabul etti Öztürkler KKTC Milli Takımını tebrik etti KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu KGS-2 sonuçları açıklandı Nilden Bektaş Erhürman, “Küresel İklim Değişikliği ve İnsan Sağlığına Etkileri” sempozyumuna katıldı Erhürman'dan KGS açıklaması... Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor Filistin Esirler Medya Ofisi: Ganot Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor Öztürkler: "Nitelikli eğitim, nitelikli nesiller yetiştirmekle gerçekleşir" İsrail ordusu, Lübnan askerlerini öldürdüğünü itiraf etti Papa 14. Leo: "Orada adil bir savaş söz konusu değil"
Dolar
Euro
Sterlin

Trump, başkent Washington’da güvenliği sağlamak için “kamu güvenliği acil durumu” ilan etti

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Trump, başkent Washington’da güvenliği sağlamak için “kamu güvenliği acil durumu” ilan etti

Başkent Washington’da güvenliği sağlamak ve suç oranını düşürmek amacıyla “kamu güvenliği acil durumu” ilan eden ABD Başkanı Donald Trump, Washington polisini federal kontrol altına alacaklarını ve Ulusal Muhafızları kente getireceklerini açıkladı.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, Washington’da güvenliği sağlamak, suç oranlarını düşürmek ve kenti evsizlerden arındırmak amacıyla bir dizi yeni tedbir aldıklarını duyurdu.

Washington’daki suç oranlarının dünyadaki birçok başkentten çok yüksek olduğunu resmi veriler üzerinden anlatan Trump, bunun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “kamu güvenliği acil durumu” ilan ettiğini söyledi.

Trump, “Bugün Washington DC’nin kurtuluş günü, başkentimizi geri alıyoruz.” diyerek, başta New York ve Chicago olmak üzere diğer bazı kentlerde de güvenlik tedbiri almaya hazırlandıklarını dile getirdi.

– “Gerekirse orduyu da buraya getireceğim”

ABD Başkanı, bu amaçla Washington DC Özerklik Yasası’nın 740. maddesini devreye soktuğunu ve bu yasaya dayanarak güçlü tedbirler aldıklarını ifade ederek, Washington DC Polis Departmanı’nı “doğrudan federal kontrol” altına alacaklarını açıkladı.

“Washington’da kanun ve düzeni ve kamu güvenliğini yeniden tesis etmek için Ulusal Muhafızları görevlendiriyorum ve onların görevlerini düzgün bir şekilde yerine getirmelerini sağlayacağız.” şeklinde konuşan Trump, “Gerekirse orduyu da buraya getireceğim.” diye ekledi.

Trump, “Bu daha da ileri gidecek. Washington’da çok güçlü bir başlangıç yapıyoruz ve bu işi çok hızlı bir şekilde halledeceğiz. Sonra diğer şehirlere de bakacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan Washington DC’nin Demokrat Belediye Başkanı Muriel Bowser ile polis yetkilileri, başkentteki suç oranlarının 2024 yılında önceki yıla kıyasla yüzde 26 düştüğünü, Trump’ın suç oranlarıyla ilgili iddialarının asılsız olduğunu savundu.

Trump ise basın toplantısında, DC yetkililerinin gündeme getirdiği suç oranı istatistiklerinin “sahte” olduğunu iddia etti.

Benzer haberler

Dünya
İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı...15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti 2026-06-07 11:31:36 ABD'de aile içi şiddette artış... 3 aile cinayetinde 13 kişi öldürüldü 2026-06-07 09:46:18 Filistin Esirler Medya Ofisi: Ganot Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor 2026-06-06 16:46:04 İsrail ordusu, Lübnan askerlerini öldürdüğünü itiraf etti 2026-06-06 16:30:53 Papa 14. Leo: "Orada adil bir savaş söz konusu değil" 2026-06-06 15:46:16 Bahreyn ordusu: İran'dan ateşlenen füze ve İHA'lar imha edildi 2026-06-06 15:46:08