DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… Putin, yurt dışında Rusya'ya karşı eylemde bulunan Rusların mal varlıklarına el konulmasını onayladı 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı Ataoğlu, Ersoy ile görüştü İsrail'in 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 3 bin 696'ya yükseldi AB'nin geçici koruma sisteminden yararlanan Ukraynalı sayısı 4,37 milyona ulaştı AB, 2027'de yaklaşık 200 milyar euro bütçe istiyor KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi Fransa'da iş koşullarının iyileştirilmesini isteyen demir yolu çalışanları greve gitti Erdoğan : "Trump'ın NATO Ankara zirvesine bizzat katılacağının açıklanması kıymetli bir adımdır" Erdoğan :"(KKTC'ye ziyaret) 20 Temmuz zaten bizim orası için her zaman yaptığımız bir ziyaret. Yine aynen devam" İncirli: "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Büyükkonuk’ta “Yaza Merhaba Pikniği” GMB'nin Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde yeni dönem hat ve sefer düzenlemesi Şenkul: “Çarşımızı daha güzel ve yaşanabilir hale getiriyoruz” Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… Putin, yurt dışında Rusya'ya karşı eylemde bulunan Rusların mal varlıklarına el konulmasını onayladı 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı Ataoğlu, Ersoy ile görüştü İsrail'in 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 3 bin 696'ya yükseldi AB'nin geçici koruma sisteminden yararlanan Ukraynalı sayısı 4,37 milyona ulaştı AB, 2027'de yaklaşık 200 milyar euro bütçe istiyor KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi Fransa'da iş koşullarının iyileştirilmesini isteyen demir yolu çalışanları greve gitti Erdoğan : "Trump'ın NATO Ankara zirvesine bizzat katılacağının açıklanması kıymetli bir adımdır" Erdoğan :"(KKTC'ye ziyaret) 20 Temmuz zaten bizim orası için her zaman yaptığımız bir ziyaret. Yine aynen devam" İncirli: "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Büyükkonuk’ta “Yaza Merhaba Pikniği” GMB'nin Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde yeni dönem hat ve sefer düzenlemesi Şenkul: “Çarşımızı daha güzel ve yaşanabilir hale getiriyoruz”
Dolar
Euro
Sterlin

Tosunoğlu, Güney Kıbrıs’ta tutuklanan oğluna yönelik suçlamaları yalanladı: “Cenk masumdur”

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Tosunoğlu, Güney Kıbrıs’ta tutuklanan oğluna yönelik suçlamaları yalanladı: “Cenk masumdur”

Bağımsız Milletvekili Hasan Tosunoğlu, Güney Kıbrıs’ta tutuklanan oğlu Cenk Tosunoğlu’na yönelik suçlamaları yalanladı.

Hasan Tosunoğlu, sosyal medyasından yaptığı açıklamada,  oğlunun “karanlık ve derin” bir operasyonla ilişkilendirilmeye çalışıldığı “iğrenç” suçla hiçbir ilişkisi olmadığını kaydederek, Rum tarafının bu çirkin hamlesinin politik ve yalana dayalı olduğunu söyledi.

 “Cenk masumdur. Bu oyuna gelerek ileri geri konuşanlar, günü geldiğinde bu yaptıklarından utanç duyacaklardır” diyen Tosunoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) dahil Rum adaletinin ön yargılı ve politik tavrına karşı her türlü mücadeleyi vereceklerini ifade etti.

Korkunç bir dezenformasyonla karşı karşıya olunduğunu da belirten Hasan Tosunoğlu, önce oğlunun tutuklanmasının “Europol”  tarafından talep edildiğinin yazıldığını, ancak kısa sürede bu yalanın ortadan kalktığını söyledi.

Tosunoğlu,  açıklamasında, “Herkes bilir ki Europol KKTC polisiyle de iş birliği yapan bir örgüttür. Tıpkı Interpol gibi o da KKTC polisiyle çalışmaktadır. Bunca zaman KKTC polisi ile çalışan Europol şimdi niye bir KKTC vatandaşının yakalanması için Güney’e geçmesini beklesin.” ifadelerine yer verdi.

Masum bir gencin tamamen mesnetsiz biçimde suçlandığını, peşin hükümlü kişilerde zerre vicdan olmadığını ifade eden Bağımsız Milletvekili Hasan Tosunoğlu, “Tümüne yazıklar olsun.” diyerek şöyle devam etti:

“Oğlumun karanlık ve derin bir operasyonla ilişkilendirilmeye çalışıldığı bu iğrenç suçla hiçbir ilişkisi yoktur. Bilgisayarı incelense suçsuzluğu kolaylıkla anlaşılabilir. Fakat Rum polisi elinde hiçbir dayanak olmadan, hukuk yoluyla kat edemeyeceği bir yolu, itibar suikastı yöntemiyle yürümeye çalışmaktadır. Cenk masumdur ve bu er geç anlaşılacaktır.”

Bu iftiralara inanmayanlara destekleri için teşekkür de eden Tosunoğlu, manipülasyonlara ve fırsat kollayanlara aldanılmamasını istedi.

 (RÇ/YIL)

 

 

Benzer haberler

Kıbrıs
Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı 2026-06-11 07:45:22 Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… 2026-06-10 23:30:24 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi 2026-06-10 18:46:04 Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti 2026-06-10 18:45:34 Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” 2026-06-10 18:45:23 Ataoğlu, Ersoy ile görüştü 2026-06-10 18:15:30