DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır” Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

TDP’den “dijital manipülasyon” ve “bilgi güvenliği” konusunda açıklama

Paylaş
Facebook X LinkedIn
TDP’den “dijital manipülasyon” ve “bilgi güvenliği” konusunda açıklama

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi, Basın ve Dijital İletişim Sekreteri Redif Ekinci, “KKTC’de seçimin sadece sandıkta değil, ekran başında da kazanılmaya çalışıldığı” görüşünü ifade ederek,  dijital manipülasyon teknikleriyle halkın duygularının bilinçli şekilde istismar edildiğini iddia etti. Ekinci, bunu “bilinçli olarak kullanılan bir yönlendirme tekniği” olarak nitelendirdi.

Kamuoyunu “dijital kuşatma” karşısında bilinçli olmaya ve ekran başında da sorumluluk almaya davet eden Ekinci, “Hiçbir algoritma, halkın vicdanından daha güçlü değildir. İradesine sahip çıkan bir halkın önünde hiçbir manipülasyon duramaz” dedi.

Ekinci, yaklaşan seçim süreci öncesinde “dijital mecralardaki manipülasyon ve bilgi güvenliği riskleri” konusunda açıklama yaptı.

Ekinci, sosyal medya üzerinden yürütülen sistematik dezenformasyon kampanyalarının yalnızca bireysel etkileşimleri değil, doğrudan seçmen davranışını ve demokratik tercihleri hedef aldığını savundu.

Kullanılan yöntemleri ve başlıklarını “Mikro-Hedefleme ve Algoritmik Yönlendirme”, “Troll Hesaplar ve Organize Dezenformasyon Ağı”, “Deepfake, Botnet ve Bağlam Manipülasyonu”, “Dijital Hijyen Seçim Güvenliğinin Anahtarıdır” ve “Dijital Okuryazarlık, Yeni Nesil Yurttaşlık Bilincidir” şeklinde sıralayan Ekinci, çözüm önerilerini ise şu şekilde paylaştı:

“Eğitimde dijital okuryazarlık modüllerinin geliştirilmesi, Yüksek Seçim Kurulu’nun dijital medya faaliyetlerini izleme sistemi kurması, bağımsız doğrulama platformları ve doğruluk kontrol birimlerinin oluşturulması, siyasi partilerin dijital etik taahhüdü vermesi, yerel paydaşlarla farkındalık çalışmaları yapılması”

– “Toplum bilinçli bir dijital yurttaş gibi hareket etmesi gerekiyor”

Ekinci, seçim sürecinde toplumun bilinçli bir dijital yurttaş gibi hareket etmesi ve her içerikte eleştirel düşünmesi gerektiğini söyledi.

Dijital okuryazarlığı bir güvenlik meselesi olarak gördüklerini kaydeden Ekinci, bilgi kirliliğine karşı şeffaflıkla mücadele edilmesi ve manipülasyona karşı bilinçli direnişin gerçek demokrasinin temeli olduğunu belirtti.

Benzer haberler

Kıbrıs
Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama 2026-07-25 20:45:22 Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında 2026-07-25 20:30:20 Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" 2026-07-25 19:15:20 Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” 2026-07-25 16:30:21 EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” 2026-07-25 15:30:29 Taşpınar şehitleri törenle anıldı 2026-07-25 15:30:21