DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında ölü sayısı 1000'i aştı KKTC Aksakalı Öksüzoğlu Kayseri’de Kıbrıs gazileri ve öğrencilerle buluştu Maviş: "Kıbrıs’ın geleceği geçmişin milliyetçi hedeflerini farklı biçimlerde yeniden üretmekle kurulamaz" Göçmenköy Avcılık Atıcılık Birliği’nden LTB’ye ziyaret AB Komisyonu'ndan Google'a 890 milyon euro ceza AB: “Husiler, uluslararası deniz taşımacılığını ve denizcileri tehlikeye atan tüm eylemlere son vermeli” Lefkoşa-Girne ana yolunda araç, Boğaziçi'nde arazi yangını Texas'ta 5 büyüklüğünde deprem TC MSB: “Eurofighter eğitimi için ağustosta Birleşik Krallık'a uçucu personel gönderilecek” TCMB: "Enflasyonun ana eğilimi, haziranda sınırlı miktar geriledi" LTB sanat eseri yarışması düzenliyor DAÜ VYK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevden alma ve atamalar... DAÜ COMPSAC'a üç çalışma sundu İran'ın misilleme olarak hedef alacağı tesisler yayımlandı TCMB, politika faizini sabit tuttu Bahçeli'den Özel’in yeni partisine ilişkin açıklama: “Vekil sayısı oranında hazine yardımı etik olanıdır” Rubio: “İran bir anlaşma yapmaya hazır değil” NATO, 2027-2031 dönemi için Ortak Finansman Kaynak Planı'nı onayladı Trafikte haftalık bilanço: 49 kaza, 18 yaralı, 2 milyon 375 bin TL'lik maddi hasar Bengihan: “Mahkemelerin verdiği cezaları tüzüklerle hafifletmek yargıya müdahaledir” Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında ölü sayısı 1000'i aştı KKTC Aksakalı Öksüzoğlu Kayseri’de Kıbrıs gazileri ve öğrencilerle buluştu Maviş: "Kıbrıs’ın geleceği geçmişin milliyetçi hedeflerini farklı biçimlerde yeniden üretmekle kurulamaz" Göçmenköy Avcılık Atıcılık Birliği’nden LTB’ye ziyaret AB Komisyonu'ndan Google'a 890 milyon euro ceza AB: “Husiler, uluslararası deniz taşımacılığını ve denizcileri tehlikeye atan tüm eylemlere son vermeli” Lefkoşa-Girne ana yolunda araç, Boğaziçi'nde arazi yangını Texas'ta 5 büyüklüğünde deprem TC MSB: “Eurofighter eğitimi için ağustosta Birleşik Krallık'a uçucu personel gönderilecek” TCMB: "Enflasyonun ana eğilimi, haziranda sınırlı miktar geriledi" LTB sanat eseri yarışması düzenliyor DAÜ VYK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevden alma ve atamalar... DAÜ COMPSAC'a üç çalışma sundu İran'ın misilleme olarak hedef alacağı tesisler yayımlandı TCMB, politika faizini sabit tuttu Bahçeli'den Özel’in yeni partisine ilişkin açıklama: “Vekil sayısı oranında hazine yardımı etik olanıdır” Rubio: “İran bir anlaşma yapmaya hazır değil” NATO, 2027-2031 dönemi için Ortak Finansman Kaynak Planı'nı onayladı Trafikte haftalık bilanço: 49 kaza, 18 yaralı, 2 milyon 375 bin TL'lik maddi hasar Bengihan: “Mahkemelerin verdiği cezaları tüzüklerle hafifletmek yargıya müdahaledir”
Dolar
Euro
Sterlin

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Kıbrıs sorununa iki devletli çözüm ilkesini esas alan karar önerisinin oy çokluğuyla kabul edilmesini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.”

Paylaş
Facebook X LinkedIn

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Kıbrıs sorununa iki devletli çözüm ilkesini esas alan karar önerisinin oy çokluğuyla kabul edilmesini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.”

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kıbrıs Türk halkının iradesini yansıtan önemli bir adım bugün Cumhuriyet Meclisi’nde atıldığını vurguladı.

Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada KKTC Meclisi’nin Kıbrıs konusunda aldığı karara işaret ederek şunları kaydetti:

“Kıbrıs sorununa iki devletli çözüm ilkesini esas alan karar önerisinin oy çokluğuyla kabul edilmesini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.

Bu karar, Kıbrıs Türk halkının kendi egemenliğini, kimliğini ve geleceğini koruma kararlılığının güçlü bir tezahürüdür. Yarım asırdır sonuç vermeyen federasyon modeli artık tükenmiştir. Adada gerçekçi, sürdürülebilir ve adil bir çözüm ancak iki egemen, eşit devlet temelinde mümkündür.

Bu tarihi kararda iradesini iki devletli çözüm yönünde ortaya koyan tüm milletvekillerimizi kutluyor; Kıbrıs Türk halkının geleceği, huzuru ve onuru adına gösterdikleri bu duruş için teşekkür ediyoruz.

Türkiye olarak, Kıbrıs Türkü’nün, kendi kararlarını alma ve geleceğini belirleme iradesine desteğimiz sürecektir.”

Benzer haberler

Kıbrıs
KKTC Aksakalı Öksüzoğlu Kayseri’de Kıbrıs gazileri ve öğrencilerle buluştu 2026-07-23 16:45:50 Maviş: "Kıbrıs’ın geleceği geçmişin milliyetçi hedeflerini farklı biçimlerde yeniden üretmekle kurulamaz" 2026-07-23 16:45:39 Göçmenköy Avcılık Atıcılık Birliği’nden LTB’ye ziyaret 2026-07-23 16:45:22 Lefkoşa-Girne ana yolunda araç, Boğaziçi'nde arazi yangını 2026-07-23 15:00:22 LTB sanat eseri yarışması düzenliyor 2026-07-23 14:45:43 DAÜ VYK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevden alma ve atamalar... 2026-07-23 14:45:35