DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… Putin, yurt dışında Rusya'ya karşı eylemde bulunan Rusların mal varlıklarına el konulmasını onayladı 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı Ataoğlu, Ersoy ile görüştü İsrail'in 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 3 bin 696'ya yükseldi AB'nin geçici koruma sisteminden yararlanan Ukraynalı sayısı 4,37 milyona ulaştı AB, 2027'de yaklaşık 200 milyar euro bütçe istiyor KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi Fransa'da iş koşullarının iyileştirilmesini isteyen demir yolu çalışanları greve gitti Erdoğan : "Trump'ın NATO Ankara zirvesine bizzat katılacağının açıklanması kıymetli bir adımdır" Erdoğan :"(KKTC'ye ziyaret) 20 Temmuz zaten bizim orası için her zaman yaptığımız bir ziyaret. Yine aynen devam" İncirli: "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Büyükkonuk’ta “Yaza Merhaba Pikniği” GMB'nin Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde yeni dönem hat ve sefer düzenlemesi Şenkul: “Çarşımızı daha güzel ve yaşanabilir hale getiriyoruz” Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… Putin, yurt dışında Rusya'ya karşı eylemde bulunan Rusların mal varlıklarına el konulmasını onayladı 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı Ataoğlu, Ersoy ile görüştü İsrail'in 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 3 bin 696'ya yükseldi AB'nin geçici koruma sisteminden yararlanan Ukraynalı sayısı 4,37 milyona ulaştı AB, 2027'de yaklaşık 200 milyar euro bütçe istiyor KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi Fransa'da iş koşullarının iyileştirilmesini isteyen demir yolu çalışanları greve gitti Erdoğan : "Trump'ın NATO Ankara zirvesine bizzat katılacağının açıklanması kıymetli bir adımdır" Erdoğan :"(KKTC'ye ziyaret) 20 Temmuz zaten bizim orası için her zaman yaptığımız bir ziyaret. Yine aynen devam" İncirli: "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Büyükkonuk’ta “Yaza Merhaba Pikniği” GMB'nin Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde yeni dönem hat ve sefer düzenlemesi Şenkul: “Çarşımızı daha güzel ve yaşanabilir hale getiriyoruz”
Dolar
Euro
Sterlin

Tatar: “GKRY’deki tutuklamaların iki devletli siyasetin sonucu olduğunun düşünülmesi yanlış ve samimiyetsizdir”

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Tatar: “GKRY’deki tutuklamaların iki devletli siyasetin sonucu olduğunun düşünülmesi yanlış ve samimiyetsizdir”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, mülkiyet gerekçesiyle son günlerde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) yapılan tutuklamalara işaret ederek, bu olumsuz durumun iki devletli siyasetin sonucu olduğunun düşünülmesini yanlış ve samimiyetsiz  bulduğunu vurguladı.

Rum Yönetiminin mülkiyet konusundaki saldırılarının  dozunun arttığına dikkat çeken Tatar, Kıbrıs Türk halkının, kendi ayakları üzerinde durmak, ekonomik olarak güçlenmek ve uluslararası alanda hak ettiği yeri almak için büyük bir mücadele verdiğinin altını çizdi.

Bu çaba karşısında Rum liderliğinin sistematik saldırılarla Kıbrıs Türk halkını hedef aldığını ve tutumunu değişmediğini belirten Tatar, KKTC’nin  kurum ve kuruluşları ile statüsü olduğunu,  uluslararası arenada Kıbrıs Türk halkı için her türlü mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar ve Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Tatar kabulde yaptığı konuşmada, iki devletli siyasete vurgu yaparak,  Rum tarafı ile ortak bir zemin sağlanmadığını ifade etti. Kıbrıs müzakere sürecine Crans Montana’dan devam etmenin söz konusu olmadığını kaydeden Tatar, bu konuda net olduklarını yineledi.

Egemen eşitlik temelinde iki devletli çözüm modeliyle ilerleyeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, bundan vazgeçmeyeceklerini belirtti. İki halkın yararına olacak şekilde işbirliğine dayalı çalışmalar ile önümüzdeki süreci sürdürebileceklerini ifade eden Tatar, bu kapsamda çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

-Enerji konusu…

Güney Kıbrıs’ın elektrik kullanımı için kablo ile 1600 kilometre uzaklıktaki Yunanistan’a bağlanmak istediğini ancak yüksek maliyet, güvenlik ve sürdürülebilirlik konularında yaşanan sıkıntılardan dolayı projenin gerçekleşemediğini anlatan Tatar, adanın iki tarafının, 60 kilometre uzaklıktaki Türkiye’deki enterkonnekte sisteme bağlanmasının en ucuz ve akılcı çözüm olduğunu vurguladı. Avrupa’daki enterkonnekte sisteme bağlı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, 3 ay içinde Kıbrıs’a elektrik getirmeye hazır olduğunu ve her fırsatta bunu dile getirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Avrupa Birliği’nin, Güney Kıbrıs’ın etkisiyle Türkiye’nin dahil olduğu enterkonnekte sisteme dahil olunmasına karşı çıktığını aktardı.

Tatar konuşmasının devamında “Onlar karşı çıksa da biz bağlanmalıyız. Rum tarafı iyi niyetli olursa ve iki halkı düşünürse sorumlu davranır. İki halka fayda getirecek olan Türkiye üzerinden enterkonnekte sisteme bağlanır.” ifadelerini kullandı. Tatar, Türkiye üzerinden enterkonnekte sisteme dahil olunmasıyla yenilenebilir ve sürdürülebilir enerjiden faydalanılacağını, kaliteli ve kesintisiz enerjinin önünün açılacağını kaydetti.

-Gülbahar: “Milli şuuru yayma hedefindeyiz”

Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar ise, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteklediği milli davaya destek verip milli şuuru yayma hedefinde olduklarını belirterek, iki devletli politikanın devamı için destek verdiklerini kaydetti.

Gülbahar, KKTC’nin varlığı ve Kıbrıs Türk Halkı’nın Anavatan Türkiye ile olan bağlarını hedef alan iç ve dış tehditlere, algı operasyonlarına ve çirkin saldırılara karşı önlemlerin alınmasını da istedi. Milli şuurun ve tarih bilincinin önemine vurgu yapan Gülbahar, bu doğrultuda  adımlar atılması gerektiğini belirterek, bu konuları içeren bir mektubu Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sundu.

Benzer haberler

Kıbrıs
Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı 2026-06-11 07:45:22 Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… 2026-06-10 23:30:24 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi 2026-06-10 18:46:04 Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti 2026-06-10 18:45:34 Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” 2026-06-10 18:45:23 Ataoğlu, Ersoy ile görüştü 2026-06-10 18:15:30