DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İran, İngiltere'nin ABD saldırılarına destek için üslerini açmasını kınadı Serdaroğlu: “Adaletli bir vergi sistemi oluşturulmalı” Şahiner: “KKTC’nin hazinesi hiçbir şirketin kişisel kasası değildir” Çalışma Bakanlığı: “Açık alanda çalışmaya getirilen sınırlamaya yönelik denetimler başladı” Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında ölü sayısı 1000'i aştı KKTC Aksakalı Öksüzoğlu Kayseri’de Kıbrıs gazileri ve öğrencilerle buluştu Maviş: "Kıbrıs’ın geleceği geçmişin milliyetçi hedeflerini farklı biçimlerde yeniden üretmekle kurulamaz" Göçmenköy Avcılık Atıcılık Birliği’nden LTB’ye ziyaret AB Komisyonu'ndan Google'a 890 milyon euro ceza AB: “Husiler, uluslararası deniz taşımacılığını ve denizcileri tehlikeye atan tüm eylemlere son vermeli” Lefkoşa-Girne ana yolunda araç, Boğaziçi'nde arazi yangını Texas'ta 5 büyüklüğünde deprem TC MSB: “Eurofighter eğitimi için ağustosta Birleşik Krallık'a uçucu personel gönderilecek” TCMB: "Enflasyonun ana eğilimi, haziranda sınırlı miktar geriledi" LTB sanat eseri yarışması düzenliyor DAÜ VYK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevden alma ve atamalar... DAÜ COMPSAC'a üç çalışma sundu İran'ın misilleme olarak hedef alacağı tesisler yayımlandı TCMB, politika faizini sabit tuttu Bahçeli'den Özel’in yeni partisine ilişkin açıklama: “Vekil sayısı oranında hazine yardımı etik olanıdır” İran, İngiltere'nin ABD saldırılarına destek için üslerini açmasını kınadı Serdaroğlu: “Adaletli bir vergi sistemi oluşturulmalı” Şahiner: “KKTC’nin hazinesi hiçbir şirketin kişisel kasası değildir” Çalışma Bakanlığı: “Açık alanda çalışmaya getirilen sınırlamaya yönelik denetimler başladı” Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında ölü sayısı 1000'i aştı KKTC Aksakalı Öksüzoğlu Kayseri’de Kıbrıs gazileri ve öğrencilerle buluştu Maviş: "Kıbrıs’ın geleceği geçmişin milliyetçi hedeflerini farklı biçimlerde yeniden üretmekle kurulamaz" Göçmenköy Avcılık Atıcılık Birliği’nden LTB’ye ziyaret AB Komisyonu'ndan Google'a 890 milyon euro ceza AB: “Husiler, uluslararası deniz taşımacılığını ve denizcileri tehlikeye atan tüm eylemlere son vermeli” Lefkoşa-Girne ana yolunda araç, Boğaziçi'nde arazi yangını Texas'ta 5 büyüklüğünde deprem TC MSB: “Eurofighter eğitimi için ağustosta Birleşik Krallık'a uçucu personel gönderilecek” TCMB: "Enflasyonun ana eğilimi, haziranda sınırlı miktar geriledi" LTB sanat eseri yarışması düzenliyor DAÜ VYK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevden alma ve atamalar... DAÜ COMPSAC'a üç çalışma sundu İran'ın misilleme olarak hedef alacağı tesisler yayımlandı TCMB, politika faizini sabit tuttu Bahçeli'den Özel’in yeni partisine ilişkin açıklama: “Vekil sayısı oranında hazine yardımı etik olanıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

Sağlık turizmi toplantısı yabancı delegelerin katılımıyla yapıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn

Sağlık turizmi toplantısı yabancı delegelerin katılımıyla yapıldı

“Kuzey Kıbrıs’ın Sağlık Turizmindeki Rekabet Avantajları” konulu toplantı, 12 ülkeden katılımla Girne’de yapıldı. Toplantıya Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de katıldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, 12 ülkeden 40 delegenin katıldığı toplantı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı himayesinde, Sağlık Bakanlığı ve Türk Hava Yolları’nın desteğiyle ve Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi organizasyonuyla Vuni Palace Hotel’de yer aldı.

Toplantıya Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı ve Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, KITSAB Başkanı Orhan Tolun, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Özel Hastaneler Birliği Başkanı Hayat İzel, Üreme Tıbbı Birliği Başkanı Doç. Dr. Savaş Özyiğit, Oscar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oskar, CEO İbrahim Bağman, THY Kıbrıs Müdürü Pınar Ayvaz Arıkan, Romatem Sağlık Grubu ve bazı üniversite hastanelerinin yöneticileri de katıldı.

Toplantıda Kuzey Kıbrıs’ta robotik rehabilitasyon, fizik tedavi, üreme tıbbı, üniversite hastanelerinin uluslararası standartlardaki hizmet kapasitesi ve THY’nin sunduğu ayrıcalıklar görüşüldü.

-Ataoğlu

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu açılış konuşmasında, sağlık turizmindeki gelişimin KKTC’de 2015’ten sonra ivme kazandığını, KKTC’nin 2024’te 56 ülkenin üye olduğu Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin dönem başkanlığını devraldığını belirtti.

Ataoğlu, KKTC’nin konsey başkanlığı döneminde yapılan çalışmaların, yalnızca Kuzey Kıbrıs’a değil küresel sağlık turizmine de katkı sağladığını söyledi.

Bakan Ataoğlu ayrıca ülkede ilk engelsiz otel ve robotik rehabilitasyon merkezinin kurulmasına öncülük etmesinden dolayı Dr. Ahmet Savaşan, yatırımcı Hüseyin Oskar ve Dr. Köksal Holoğlu’nu tebrik etti.

-Dinçyürek

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek ise 2025’in sağlıkta pek çok yatırımın yapılacağı bir yıl olacağını, Bakanlık olarak da sağlık turizminin gelişimi için hem mevzuat hem de uygulamada gerekli adımları attıklarını belirtti.

-Diğer konuşmacılar

Dr. Ahmet Savaşan da Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi’nin adadaki sağlık ve turizm sektörünü temsil eden en kapsamlı kuruluş olduğunu söyledi. 2025’in dijital tanıtım ve pazarlama yılı ilan edildiğini anımsatan Savaşan, robotik fizik tedavi, tüp bebek, estetik cerrahi ve kardiyoloji gibi alanlarda 20 ülkede tanıtım faaliyetleri yürütmekte olduklarını kaydetti.

THY Kıbrıs Müdürü Pınar Ayvaz Arıkan, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi’yle  yapılan iş birliği doğrultusunda KKTC’ye sağlık hizmeti almak için gelecek turistlere özel koşullarda ve indirimli ücretlerle uçuş imkânı sağlandığını açıkladı.

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, KKTC ile iş birliğinin sağlık turizmi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Holoğlu, Romatem Sağlık Grubu’nun Oscar Grup ile birlikte Kuzey Kıbrıs’a kazandırdıkları robotik fizik tedavi merkezi ve engelsiz otel yatırımlarının sektöre ilham verdiğini belirterek, projeye destek veren tüm yetkililere teşekkür etti.

(ID/FEZ)     Fotoğraflı

Benzer haberler

Kıbrıs
Serdaroğlu: “Adaletli bir vergi sistemi oluşturulmalı” 2026-07-23 18:30:52 Şahiner: “KKTC’nin hazinesi hiçbir şirketin kişisel kasası değildir” 2026-07-23 18:30:41 Çalışma Bakanlığı: “Açık alanda çalışmaya getirilen sınırlamaya yönelik denetimler başladı” 2026-07-23 18:30:20 KKTC Aksakalı Öksüzoğlu Kayseri’de Kıbrıs gazileri ve öğrencilerle buluştu 2026-07-23 16:45:50 Maviş: "Kıbrıs’ın geleceği geçmişin milliyetçi hedeflerini farklı biçimlerde yeniden üretmekle kurulamaz" 2026-07-23 16:45:39 Göçmenköy Avcılık Atıcılık Birliği’nden LTB’ye ziyaret 2026-07-23 16:45:22