DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nilden Bektaş Erhürman, “Küresel İklim Değişikliği ve İnsan Sağlığına Etkileri” sempozyumuna katıldı Erhürman'dan KGS açıklaması... Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor Filistin Esirler Medya Ofisi: Ganot Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor Öztürkler: "Nitelikli eğitim, nitelikli nesiller yetiştirmekle gerçekleşir" İsrail ordusu, Lübnan askerlerini öldürdüğünü itiraf etti Papa 14. Leo: "Orada adil bir savaş söz konusu değil" Bahreyn ordusu: İran'dan ateşlenen füze ve İHA'lar imha edildi Çin'de eski Tibet Özerk Bölgesi Hükümeti Başkanı rüşvetten ömür boyu hapse mahkum edildi KTGB Yönetim Kurulu belirlendi Adli olaylar… AB, aday ülkelere tam üyelik öncesi sınırlı entegrasyon seçeneğini değerlendiriyor Üstel: "Devletimizden, egemen eşitliğimizden, eşit uluslararası statümüzden, Kıbrıs Türk halkının haklarından taviz vermiyoruz” Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, İsrail'in askeri aracı hedef alan saldırısını kınadı Trakya'da özel bir tarihte nikah kıymak isteyen çiftler "06.06.2026"yı tercih etti UBP Tüzük Kurultayı yapıldı... Tüzükteki değişiklikler, oybirliğiyle kabul edildi Amcaoğlu, Rekabet Kurulu üyelerini kabul etti BM Habitat İcra Direktörü Rossbach: "Küresel konut kriziyle karşı karşıyayız" KTGB Genel Kurulu yapılıyor CTP: “Tüm çocuklarımız özeldir, başarılıdır, değerlidir” Nilden Bektaş Erhürman, “Küresel İklim Değişikliği ve İnsan Sağlığına Etkileri” sempozyumuna katıldı Erhürman'dan KGS açıklaması... Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor Filistin Esirler Medya Ofisi: Ganot Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor Öztürkler: "Nitelikli eğitim, nitelikli nesiller yetiştirmekle gerçekleşir" İsrail ordusu, Lübnan askerlerini öldürdüğünü itiraf etti Papa 14. Leo: "Orada adil bir savaş söz konusu değil" Bahreyn ordusu: İran'dan ateşlenen füze ve İHA'lar imha edildi Çin'de eski Tibet Özerk Bölgesi Hükümeti Başkanı rüşvetten ömür boyu hapse mahkum edildi KTGB Yönetim Kurulu belirlendi Adli olaylar… AB, aday ülkelere tam üyelik öncesi sınırlı entegrasyon seçeneğini değerlendiriyor Üstel: "Devletimizden, egemen eşitliğimizden, eşit uluslararası statümüzden, Kıbrıs Türk halkının haklarından taviz vermiyoruz” Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, İsrail'in askeri aracı hedef alan saldırısını kınadı Trakya'da özel bir tarihte nikah kıymak isteyen çiftler "06.06.2026"yı tercih etti UBP Tüzük Kurultayı yapıldı... Tüzükteki değişiklikler, oybirliğiyle kabul edildi Amcaoğlu, Rekabet Kurulu üyelerini kabul etti BM Habitat İcra Direktörü Rossbach: "Küresel konut kriziyle karşı karşıyayız" KTGB Genel Kurulu yapılıyor CTP: “Tüm çocuklarımız özeldir, başarılıdır, değerlidir”
Dolar
Euro
Sterlin

Öztürkler: “Cengiz Topel’in evlatları evinize hoş geldiniz”

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Öztürkler: “Cengiz Topel’in evlatları evinize hoş geldiniz”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Baf Direnişi, Malya, Bağlıköy, Gaziveren ve Çamlıköy şehitlerini anma haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu topraklarda özgürlük ve varoluş mücadelesi verenlerin hatırasının halkın iradesini ve kararlılığını geleceğe taşımak açısından en önemli görev olduğunu vurguladı.

Öztürkler mesajında, şehitlerin aziz ruhları önünde saygıyla eğildiklerini ve onların bıraktığı mirası onurla sahiplendiklerini ifade etti.

Ercan’a konuşlanan F16 savaş uçaklarıyla ilgili “Cengiz Topel’in evlatları, evinize hoş geldiniz” ifadelerini kullanan Öztürkler, Yunan jetlerinin Güney’e indiğini, bu bağlamda Türk kartallarının da Kuzey semalarında yerini aldığını belirterek; bu dengenin barışın ve caydırıcılığın teminatı olduğunu kaydetti.

Öztürkler, Kıbrıs Türk halkının gökyüzünde şahinlerini gördükçe geleceğe daha güvenle bakacağını aktardı.

Orta Doğu’da İran ile İsrail arasında yükselen savaş gerilimine de dikkat çeken Öztürkler, Kıbrıs Türk halkının kendi direniş tarihinden aldığı dersle barışın ve güvenliğin değerini Anavatan Türkiye ile bir kez daha hatırladığını ifade etti.

Rum liderin takındığı tavrı da eleştiren Öztürkler, halkın iradesini yok sayan bir yaklaşım ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias’ın “Yunanistan’ın Kıbrıs’a savaş uçağı göndermesinin Türk askerinin adadan çekilmesi için uygun bir fırsat yarattı” sözlerine yanıt veren Öztürkler, “Biz buradayız, varız ve var olmaya devam edeceğiz. Mehmetçik, şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu topraklardan birilerinin isteğiyle çekilmez.” ifadelerini kullandı.

(GHA/ GÖZ)    Fotoğraflı

 

Benzer haberler

Kıbrıs
Nilden Bektaş Erhürman, “Küresel İklim Değişikliği ve İnsan Sağlığına Etkileri” sempozyumuna katıldı 2026-06-06 19:00:26 Erhürman'dan KGS açıklaması... 2026-06-06 18:15:23 Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor 2026-06-06 17:15:25 Öztürkler: "Nitelikli eğitim, nitelikli nesiller yetiştirmekle gerçekleşir" 2026-06-06 16:45:32 KTGB Yönetim Kurulu belirlendi 2026-06-06 15:45:30 Adli olaylar… 2026-06-06 15:45:21