DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Mağusa Kültür ve Sanat Festivali için bilet satışları devam ediyor Ermenistan seçimlerini Paşinyan'ın partisi kazandı AB liderlerinden Paşinyan'a seçim tebriki AB: Orta Doğu'da ihtiyaç olan gerginliğin tırmanması değil müzakere masasına oturulması Bak, CONIFA şampiyonu KKTC A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti “Bir Yaz Gecesi Rüyası” yarın Girne’de sahnelenecek Hukuk Komitesi Başkanı Öztürk, Kırgızistan’daki TÜRKPA toplantısına katıldı Girne’de pazar günü “2. Engelsiz Olta ile Balık Avlama Şenliği” düzenlenecek Yıltan Taşçı “Sapma” sergisiyle İstanbul’da Kimliksizler Derneği yarın kitle bilgilendirme toplantısı yapacak “Parçalayanım... Parçalarım” KSTÜ’de sahnelendi “Sanatla Umut Oluyoruz” sergisi Saçaklı Ev'de açılıyor Özersay: “WhatsApp hesabımızı kapatarak sesimizi kesmeye çalışıyorlar” Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı Filipinler'de 7,8 büyüklüğündeki deprem... En az dört ölü, 200'den fazla yaralı Brent petrolün varil fiyatı 97,33 dolar İsrail, İran'a saldırılarında petrokimya tesisini vurdu Yemen'deki İran destekli Husiler: "Kızıldeniz'de İsrail'in denizcilik faaliyetlerini yasaklıyoruz" Canbulat Ortaokulu mezunları yarın akşam bir araya geliyor Sunucunun sorusuna kızan Trump, NBC röportajını yarıda bıraktı Mağusa Kültür ve Sanat Festivali için bilet satışları devam ediyor Ermenistan seçimlerini Paşinyan'ın partisi kazandı AB liderlerinden Paşinyan'a seçim tebriki AB: Orta Doğu'da ihtiyaç olan gerginliğin tırmanması değil müzakere masasına oturulması Bak, CONIFA şampiyonu KKTC A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti “Bir Yaz Gecesi Rüyası” yarın Girne’de sahnelenecek Hukuk Komitesi Başkanı Öztürk, Kırgızistan’daki TÜRKPA toplantısına katıldı Girne’de pazar günü “2. Engelsiz Olta ile Balık Avlama Şenliği” düzenlenecek Yıltan Taşçı “Sapma” sergisiyle İstanbul’da Kimliksizler Derneği yarın kitle bilgilendirme toplantısı yapacak “Parçalayanım... Parçalarım” KSTÜ’de sahnelendi “Sanatla Umut Oluyoruz” sergisi Saçaklı Ev'de açılıyor Özersay: “WhatsApp hesabımızı kapatarak sesimizi kesmeye çalışıyorlar” Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı Filipinler'de 7,8 büyüklüğündeki deprem... En az dört ölü, 200'den fazla yaralı Brent petrolün varil fiyatı 97,33 dolar İsrail, İran'a saldırılarında petrokimya tesisini vurdu Yemen'deki İran destekli Husiler: "Kızıldeniz'de İsrail'in denizcilik faaliyetlerini yasaklıyoruz" Canbulat Ortaokulu mezunları yarın akşam bir araya geliyor Sunucunun sorusuna kızan Trump, NBC röportajını yarıda bıraktı
Dolar
Euro
Sterlin

Özcenk’ten DAÜ-SEN’e çağrı: “Kamuoyu üzerinden değil, doğrudan iletişime geçin”

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Özcenk’ten DAÜ-SEN’e çağrı: “Kamuoyu üzerinden değil, doğrudan iletişime geçin”

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, sosyal medya ve basın aracılığıyla yapılan asılsız açıklamaları zarar verici bulduğunu vurgulayarak, DAÜ Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) yönetimini kamuoyu üzerinden değil, üniversitenin iç işleyiş mekanizmaları içerisinde doğrudan, yapıcı ve sorumlu bir iletişime davet etti.

“DAÜ, siyaset üstü bir kurumdur. Politik malzeme yapılması kabul edilemezdir” vurgusu yapan Özcenk, “Üniversitemizde alınan tüm kararlar, ilgili akademik-idari kurullarda tartışılarak, Üniversite Yönetim Kurulu tarafından oylanmakta ve ardından Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun onayına sunulmaktadır. Bu kurumsal süreçler, şeffaf, katılımcı ve denetlenebilir bir yapı içinde yürütülmektedir” dedi.

Erdal Özcenk’in açıklaması aynen şöyle:

“1979 yılında kurulan ve 1986’da devlet üniversitesi statüsünü kazanan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin değil, bölgenin en köklü ve saygın yükseköğretim kurumlarından biridir. Uluslararası düzeyde akredite olmuş programları, seçkin akademik kadrosu ve çok kültürlü öğrenci yapısıyla DAÜ, bugüne kadar on binlerce mezun vermiş ve KKTC’nin dünyaya açılan bilimsel yüzü olmuştur.

DAÜ’nün varlığı ve başarısı, başta Gazimağusa olmak üzere ülke genelinde ciddi bir ekonomik ve sosyal katkı yaratmaktadır. Binlerce öğrencinin ve personelin oluşturduğu bu büyük yapı, yerel esnaftan konaklama sektörüne, ulaşımdan hizmet sektörüne kadar geniş bir yelpazede KKTC ekonomisine doğrudan katkı sağlamaktadır. Üniversitemiz aynı zamanda ülkemizin tanıtımına, uluslararası platformda bilinirliğine ve itibarına da büyük değer katmaktadır.

Ancak bölgemizin içinde bulunduğu hassas coğrafi konum (özellikle Ortadoğu’daki süregelen savaşlar) ülkemize olan öğrenci başvurularını olumsuz etkilemiştir. Bu dönemde, yükseköğretimin itibarı daha da önem kazanmışken, köklü ve güvenilir yapısıyla DAÜ’nün varlığı çok daha kritik bir hal almıştır.

 

Dünyadaki 193 ülkenin tamamında devlet üniversiteleri bulunmakta ve bu üniversiteler, ülkelerinin bilimsel gelişimi, gençliğin eğitimi ve toplumsal ilerleme açısından vazgeçilmez yapılardır. KKTC hükümetlerinin de DAÜ’ye bugüne kadar verdiği katkı ve desteğin değerli olduğunu özellikle belirtmek isterim. Üniversitemizin yaşaması ve eğitim kalitesinin daha da artırılması için gereken her türlü desteğin bundan sonra da verileceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

 

Bu süreçte, DAÜ-SEN Başkanı tarafından sosyal medya ve basın aracılığıyla yapılan açıklamaları son derece talihsiz ve kurumumuza zarar verici bulduğumu vurgulamak isterim. Öğrenci kayıtlarının devam ettiği, üniversitemizin geleceği açısından hayati öneme sahip bu dönemde yapılan asılsız ve temelsiz açıklamalar, kurum aidiyeti ve sorumluluk duygusuyla bağdaşmamaktadır.

 

DAÜ, siyaset üstü bir kurumdur. Politik malzeme yapılması kabul edilemezdir. Üniversitemize ilişkin görüş ve eleştirilerin, kurumun kendi içindeki platformlarda, akademik teamüller ve karşılıklı saygı çerçevesinde ifade edilmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. KKTC’deki tüm siyasi görüşlerin de DAÜ’nün kurumsal yapısına zarar verebilecek yaklaşımlardan uzak durmaları ortak sorumluluğumuzdur.

 

Üniversitemizde alınan tüm kararlar, ilgili akademik-idari kurullarda tartışılarak, Üniversite Yönetim Kurulu tarafından oylanmakta ve ardından Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun onayına sunulmaktadır. Bu kurumsal süreçler, şeffaf, katılımcı ve denetlenebilir bir yapı içinde yürütülmektedir.

 

DAÜ-SEN yönetimini, kamuoyu üzerinden değil, üniversitemizin iç işleyiş mekanizmaları içerisinde doğrudan, yapıcı ve sorumlu bir iletişime davet ediyorum. Kurumun geleceğini birlikte konuşmak ve geliştirmek, hepimizin ortak görevidir.”

 

 

 

 

Benzer haberler

Kıbrıs
Mağusa Kültür ve Sanat Festivali için bilet satışları devam ediyor 2026-06-08 13:45:23 “Bir Yaz Gecesi Rüyası” yarın Girne’de sahnelenecek 2026-06-08 12:45:26 Hukuk Komitesi Başkanı Öztürk, Kırgızistan’daki TÜRKPA toplantısına katıldı 2026-06-08 11:45:39 Girne’de pazar günü “2. Engelsiz Olta ile Balık Avlama Şenliği” düzenlenecek 2026-06-08 11:45:22 Yıltan Taşçı “Sapma” sergisiyle İstanbul’da 2026-06-08 11:30:35 Kimliksizler Derneği yarın kitle bilgilendirme toplantısı yapacak 2026-06-08 11:30:22