DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır” Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

Norveç Başbakanı Store, ülkesinden çok sayıda ismin Epstein belgelerinde yer almasına ilişkin konuştu

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Norveç Başbakanı Store, ülkesinden çok sayıda ismin Epstein belgelerinde yer almasına ilişkin konuştu

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, ABD’de reşit olmayan kız çocuklarına yönelik fuhuş ağı kurduğu iddiasıyla yargılandığı sırada hapishanede ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein ile ilişkileri bulunan Norveçlilere yönelik yürütülen soruşturmada “tam şeffaflık” mesajı verdi.

Store, ülkede yayın yapan NRK’ye yaptığı açıklamada, Epstein soruşturması kapsamında yayımlanan belgelerde çok sayıda Norveçli ismin yer almasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Epstein soruşturmasının zengin insanların siyasi gücü nasıl satın alabildiğini gösterdiğini belirten Store, “Norveç ile olan bağlantıların soruşturulduğu bu dönemde tam şeffaflık çok önemli.” değerlendirmesini yaptı.

Store, Epstein soruşturmasının son derece ciddi olduğuna işaret ederek, “Acımasız bir gerçeklik. Elinde güç bulunduran insanların neler yapabileceklerini görmesi insanlar için şok edici oldu.” dedi.

Çok sayıda Norveçlinin Epstein ile ilişki kurduğunun ortaya çıktığına dikkati çeken Store, bunun hükümete olan güveni sarstığını belirtti.

Store, Norveç Parlamentosunun (Storting) Epstein’e ilişkin bir soruşturma komitesi kuracağını duyurarak, “En önemlisi gerçekleri ortaya koymak.” diye konuştu.

Epstein ile ilişkisi olduğu ortaya çıkan Norveçli eski diplomat Terje Rod-Larsen’ın 1990’lı yıllardan bu yana Norveç’i temsil eden bir görev üstlenmediğini ifade eden Store, Rod-Larsen’in eşi Norveç’in eski Amman Büyükelçisi Mona Juul’un da nitelikleri nedeniyle görevde bulunduğunu ancak tüm bunların şimdi sorgulandığını söyledi.

Store, Rod-Larsen’in New York merkezli düşünce kuruluşu Uluslararası Barış Enstitüsü ​​​​​​​ (IPI) başkanlığını yürüttüğü dönemde Epstein ile yakın iletişim halinde olduğu ve kurumu çıkarları için kullandığına dair çıkan bilgileri değerlendirerek, “O dönem Dışişleri Bakanı olarak görev yaptım. Dönemimle alakalı soru gelecek olursa cevaplamaya hazırım. Yaptıklarımın arkasında duracağımı düşünüyorum.” dedi.

Norveç Başbakanı Store, Norveç’teki ekonomik suçlarla mücadele kurumu Okokrim’in, Epstein ile ilişkisi nedeniyle soruşturma yürüttüğü eski Başbakan Thorbjorn Jagland hakkında ortaya çıkardığı bilgileri de rahatsız edici bulduğunu kaydetti.

– Jeffrey Epstein olayı

18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Epstein, tutuklu olduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi’ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019’da ölü bulunmuştu.

Açıklanan Epstein dava dosyalarında eski Prens Andrew, ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, avukat Alan Dershowitz ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi ünlü isimler yer almıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da ABD Adalet Bakanlığı ile yaptığı inceleme sonucunda, ünlü isimlerden oluşan “müşteri listesi”nin tutulduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığını, aralarında hükümet yetkilileri, ünlüler ve iş insanlarının da bulunduğu kişilerin suçuna ortak olduğu gerekçesiyle örtbas amacıyla öldürüldüğü öne sürülen Epstein’in ise aslında hücresinde intihar ettiği neticesine varıldığını açıklamıştı.

Benzer haberler

Dünya
Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi 2026-07-25 16:31:01 Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye 2026-07-25 16:16:06 Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı 2026-07-25 16:01:17 DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" 2026-07-25 16:01:09 Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi 2026-07-25 16:00:44 İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti 2026-07-25 14:46:16