DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hukuk Komitesi Başkanı Öztürk, Kırgızistan’daki TÜRKPA toplantısına katıldı Girne’de pazar günü “2. Engelsiz Olta ile Balık Avlama Şenliği” düzenlenecek Yıltan Taşçı “Sapma” sergisiyle İstanbul’da Kimliksizler Derneği yarın kitle bilgilendirme toplantısı yapacak “Parçalayanım... Parçalarım” KSTÜ’de sahnelendi “Sanatla Umut Oluyoruz” sergisi Saçaklı Ev'de açılıyor Özersay: “WhatsApp hesabımızı kapatarak sesimizi kesmeye çalışıyorlar” Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı Filipinler'de 7,8 büyüklüğündeki deprem... En az dört ölü, 200'den fazla yaralı Brent petrolün varil fiyatı 97,33 dolar İsrail, İran'a saldırılarında petrokimya tesisini vurdu Yemen'deki İran destekli Husiler: "Kızıldeniz'de İsrail'in denizcilik faaliyetlerini yasaklıyoruz" Canbulat Ortaokulu mezunları yarın akşam bir araya geliyor Sunucunun sorusuna kızan Trump, NBC röportajını yarıda bıraktı Buca Belediye Başkanı Görkem Duman görevinden uzaklaştırıldı Sterlin 61,80 TL, euro 53,45 TL, dolar 46,35 TL’den işlem görüyor “Kendi Masalımı Çiziyorum” yarışmasının ödül töreni ve sergisi yapıldı İran’dan İsrail’e füze saldırısı Koleje giriş sınavını eleştiren KTOEÖS, Eğitim Bakanı’nı istifaya çağırdı Işık: “Kıbrıs’ta çözümün tek seçeneği KKTC’yi tanımaktır” Hukuk Komitesi Başkanı Öztürk, Kırgızistan’daki TÜRKPA toplantısına katıldı Girne’de pazar günü “2. Engelsiz Olta ile Balık Avlama Şenliği” düzenlenecek Yıltan Taşçı “Sapma” sergisiyle İstanbul’da Kimliksizler Derneği yarın kitle bilgilendirme toplantısı yapacak “Parçalayanım... Parçalarım” KSTÜ’de sahnelendi “Sanatla Umut Oluyoruz” sergisi Saçaklı Ev'de açılıyor Özersay: “WhatsApp hesabımızı kapatarak sesimizi kesmeye çalışıyorlar” Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı Filipinler'de 7,8 büyüklüğündeki deprem... En az dört ölü, 200'den fazla yaralı Brent petrolün varil fiyatı 97,33 dolar İsrail, İran'a saldırılarında petrokimya tesisini vurdu Yemen'deki İran destekli Husiler: "Kızıldeniz'de İsrail'in denizcilik faaliyetlerini yasaklıyoruz" Canbulat Ortaokulu mezunları yarın akşam bir araya geliyor Sunucunun sorusuna kızan Trump, NBC röportajını yarıda bıraktı Buca Belediye Başkanı Görkem Duman görevinden uzaklaştırıldı Sterlin 61,80 TL, euro 53,45 TL, dolar 46,35 TL’den işlem görüyor “Kendi Masalımı Çiziyorum” yarışmasının ödül töreni ve sergisi yapıldı İran’dan İsrail’e füze saldırısı Koleje giriş sınavını eleştiren KTOEÖS, Eğitim Bakanı’nı istifaya çağırdı Işık: “Kıbrıs’ta çözümün tek seçeneği KKTC’yi tanımaktır”
Dolar
Euro
Sterlin

Musk’ın sürücüsüz taksi hizmeti sunacak aracı Cybercab, VivaTech’te görücüye çıktı

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Musk’ın sürücüsüz taksi hizmeti sunacak aracı Cybercab, VivaTech’te görücüye çıktı

Tesla tarafından geliştirilen ve kullanıcılara sürücüsüz taksi hizmeti sunacak Cybercab, Paris’te düzenlenen VivaTech 2025 etkinliğinde görücüye çıktı.

Fransa’nın başkenti Paris’te bu yıl 9. kez düzenlenen Avrupa’nın en büyük teknoloji ve startup etkinliklerinden biri olarak kabul edilen VivaTech 2025 devam ediyor.

Etkinlik kapsamında alanda stant açan ABD’li iş insanı Elon Musk’ın Üst Yöneticisi (CEO) olduğu otomobil şirketi Tesla, dünyada merakla beklenen ve “robotaksi” olarak da adlandırılan Cybercab aracını görücüye çıkardı.

Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği Cybercab’de direksiyon ve pedal bulunmazken araç tamamen otonom olarak yolculuk etme imkanı sunacak.

Mat altın renkli bir gövdeye sahip araç, aynı anda 2 yolcu taşıma kapasiteye sahip. Tesla’nın ilerleyen yıllarda daha fazla yolcu taşımaya imkan veren yeni modellerini de tanıtması planlanıyor.

– 22 Haziran’da yola çıkacak

Musk’ın X’ten yaptığı açıklamaya göre, Cybercab 22 Haziran’da test sürüşlerine başlayacak. İlk olarak Austin şehrinde hizmet vermeye başlayacak taksinin daha sonra bütün ABD’de kullanılması planlanıyor.

Musk’ın en büyük rakiplerinden biri olarak Google’ın çatı şirketi Alphabet Inc. tarafından geliştirilen Waymo şirketi dikkati çekiyor.

Dünyanın en gelişmiş sürücüsüz araç teknolojilerinden birini sunan Waymo, San Francisco, Los Angeles ve Austin gibi ABD şehirlerinde ticari robotaksi hizmeti sunuyor.

Benzer haberler

Dünya
Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı 2026-06-08 10:31:32 Filipinler'de 7,8 büyüklüğündeki deprem... En az dört ölü, 200'den fazla yaralı 2026-06-08 10:31:23 Brent petrolün varil fiyatı 97,33 dolar 2026-06-08 09:46:09 İsrail, İran'a saldırılarında petrokimya tesisini vurdu 2026-06-08 09:46:01 Yemen'deki İran destekli Husiler: "Kızıldeniz'de İsrail'in denizcilik faaliyetlerini yasaklıyoruz" 2026-06-08 09:45:53 Sunucunun sorusuna kızan Trump, NBC röportajını yarıda bıraktı 2026-06-08 09:31:14