DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Brent petrolün varili 93,35 dolardan işlem görüyor ABD Başkanı Trump, anlaşma olmazsa İran'a yönelik saldırıların "Şiddetli" şekilde süreceğini belirtti Özel çocuklu anneler için “Bir Sohbet Bir Kahve” etkinliği düzenleniyor Bengihan: "Üst düzey atamalar belirli kişilere milyonlarca liralık emeklilik menfaati sağlama amacı taşıyor" Dörtyol Köy Meydanı Projesi başladı Nijerya ile ABD'nin düzenlediği ortak operasyonlarda 200'den fazla terörist öldürüldü Piyanist Hasan Minalay, İspanya'da düzenlenecek piyano yarışmasında yarı finale yükseldi Fransa 157 bin hektar ormanı koruma altına aldı Şenkul, Ziya Rızkı Çarşı Projesi kapsamında caddedeki ağaçların sökülerek taşındığını söyledi Trump, ABD'nin İran'a saldırılarının devam edeceğini söyledi İran: “Hürmüz Boğazı, her türlü geminin geçişine kapatıldı” İran ordusu: “ABD'nin her türlü saldırısına karşılık vereceğiz” Döviz kurları… Dolar 46,35, euro 53,45, İngiliz sterlini 62,00 TL İsrail basını: "ABD'nin İran'a düzenlediği son saldırılara İsrail ordusu katılmadı" Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… Putin, yurt dışında Rusya'ya karşı eylemde bulunan Rusların mal varlıklarına el konulmasını onayladı 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Brent petrolün varili 93,35 dolardan işlem görüyor ABD Başkanı Trump, anlaşma olmazsa İran'a yönelik saldırıların "Şiddetli" şekilde süreceğini belirtti Özel çocuklu anneler için “Bir Sohbet Bir Kahve” etkinliği düzenleniyor Bengihan: "Üst düzey atamalar belirli kişilere milyonlarca liralık emeklilik menfaati sağlama amacı taşıyor" Dörtyol Köy Meydanı Projesi başladı Nijerya ile ABD'nin düzenlediği ortak operasyonlarda 200'den fazla terörist öldürüldü Piyanist Hasan Minalay, İspanya'da düzenlenecek piyano yarışmasında yarı finale yükseldi Fransa 157 bin hektar ormanı koruma altına aldı Şenkul, Ziya Rızkı Çarşı Projesi kapsamında caddedeki ağaçların sökülerek taşındığını söyledi Trump, ABD'nin İran'a saldırılarının devam edeceğini söyledi İran: “Hürmüz Boğazı, her türlü geminin geçişine kapatıldı” İran ordusu: “ABD'nin her türlü saldırısına karşılık vereceğiz” Döviz kurları… Dolar 46,35, euro 53,45, İngiliz sterlini 62,00 TL İsrail basını: "ABD'nin İran'a düzenlediği son saldırılara İsrail ordusu katılmadı" Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… Putin, yurt dışında Rusya'ya karşı eylemde bulunan Rusların mal varlıklarına el konulmasını onayladı 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez”
Dolar
Euro
Sterlin

Meksika’da yargı reformunu protesto eden yüzlerce kişi Senato binasına girdi

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Meksika’da yargı reformunu protesto eden yüzlerce kişi Senato binasına girdi

Meksika’da, Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’un önerdiği yargı reformunu protesto eden göstericiler, reforma ilişkin yapılan görüşme sırasında Senato binasına girdi.

Güvenlik güçlerini aşarak Senato binasını basan yüzlerce protestocu, Meksika bayrakları ve yargı reformuna karşı pankartlar taşıdı.

Reformun tartışıldığı toplantı salonuna slogan atarak giren protestocular, senatörlere reformun kabul edilmemesi çağrısında bulundu.

Meksika’da hakimler, 22 Ağustos’ta, Obrador’un önerdiği yargı reformuna tepki olarak süresiz grev başlatmış, bu nedenle ülke genelindeki mahkemelerin “acil” davalar dışında 21 Ağustos itibarıyla süresiz olarak askıya alındığı açıklanmıştı.

Hakimlerin grevinin, reform iptal edilene kadar veya Kongre ortak bir karar için yargıyla iletişim kurana kadar süreceği bildirilmişti.

– Yargı reformu

Devlet Başkanı Obrador’un önerdiği yargı reformu, hakimlerin halk oylamasıyla seçilmesini, adayların da Kongre ve yargı tarafından sunulmasını kapsıyor.

Analistler, yargıçlar ve uluslararası gözlemciler ise bu durumun mahkemeleri az tecrübeli ve siyasi olarak önyargılı yargıçlarla dolduracağından endişe ediyor.

(AA/RU/ÖZ)

Benzer haberler

Dünya
Brent petrolün varili 93,35 dolardan işlem görüyor 2026-06-11 11:31:31 ABD Başkanı Trump, anlaşma olmazsa İran'a yönelik saldırıların "Şiddetli" şekilde süreceğini belirtti 2026-06-11 11:16:56 Nijerya ile ABD'nin düzenlediği ortak operasyonlarda 200'den fazla terörist öldürüldü 2026-06-11 10:31:09 Fransa 157 bin hektar ormanı koruma altına aldı 2026-06-11 10:16:00 Trump, ABD'nin İran'a saldırılarının devam edeceğini söyledi 2026-06-11 09:46:13 İran: “Hürmüz Boğazı, her türlü geminin geçişine kapatıldı” 2026-06-11 09:46:05