DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır” Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

Kremlin: Ukrayna ile müzakere sürecinin anında sonuç vermesi beklenmesin

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Kremlin: Ukrayna ile müzakere sürecinin anında sonuç vermesi beklenmesin

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna ile Rusya heyetleri arasındaki müzakereler hususunda bir duraklama olduğunu belirterek, pembe gözlüklerle müzakere sürecinin anında sonuç vermesinin beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Peskov, gündemdeki konulara ilişkin gazetecilere açıklamalar yaptı.

Ukrayna ile müzakerelerin çıkmaza girip girmediğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peskov, “Elbette, pembe gözlüklerle bakıp müzakere sürecinin anında sonuç vermesini bekleyemeyiz.” dedi.

Sözcü Peskov, ABD Başkanı Donald Trump’ın, başlangıçta hızlı bir çözüm olasılığını düşündüğünü ancak daha sonra bunun için daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu fark ettiğini söylediğini hatırlattı.

Rusya’nın Ukrayna’da bir çözüme hazır olduğunu vurgulayan Peskov, “Rus tarafı, barışçıl diyalog yolunu izlemeye ve çatışmayı çözmenin yollarını aramaya hazır. Ancak Avrupalıların (bu sürece) müdahale ettiği bir gerçek. Bu herkes için bir sır değil.” ifadelerini kullandı.

Rusya ile Ukrayna müzakere heyetleri arasında temasların sürüp sürmediğine ilişkin bir soruya Peskov, “İletişim kanalları mevcut, kuruldu. Müzakerecilerimiz bu kanallar aracılığıyla iletişim kurma olanağına sahip ancak şimdilik bir duraklama söz konusu.” yanıtını verdi.

Polonya’nın, Rusya ve Belarus’un ortaklaşa düzenlediği Zapad-2025 tatbikatları nedeniyle Belarus ile sınırını kapatma kararını yorumlayan Peskov, Batı Avrupa, Rusya’ya düşmanca bir tavır takındığı için Polonya gibi söz konusu ülkelerin duygusal tepki verdiğini dile getirdi.

Peskov, “Rusya hiçbir zaman kimseyi tehdit etmedi. Avrupa ülkelerini de tehdit etmiyor. Askeri altyapısıyla Avrupa’ya doğru ilerleyen Rusya değildi. Barış ve istikrarın değil, çatışmanın aracı olan NATO’nun bir parçası olan Avrupa, sürekli olarak sınırlarımıza doğru ilerledi.” diye konuştu.

Benzer haberler

Dünya
Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi 2026-07-25 16:31:01 Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye 2026-07-25 16:16:06 Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı 2026-07-25 16:01:17 DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" 2026-07-25 16:01:09 Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi 2026-07-25 16:00:44 İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti 2026-07-25 14:46:16