DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır” Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

KKTC turizmi İstanbul Turizm Fuarı’nda tanıtıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn
KKTC turizmi İstanbul Turizm Fuarı’nda tanıtıldı

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, 25-26 Eylül tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen İstanbul Turizm Fuarı’nda yerini aldı.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Turizm Fuarı açılısına katılan Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülke turizmi hakkında bilgi verdi.

 

-“KKTC, 365 gün turizm potansiyeline sahip”

 

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, fuarda yaptığı konuşmada, KKTC’nin iklimi, doğal güzellikleri, el değmemiş doğası ve konuksever halkı ile 365 gün turizme hazır bir ülke olduğunu vurguladı.

 

Turizm sektörünün daha da gelişmesi için sağlık, spor ve alternatif turizm modelleriyle ilgili çalışmalarına değinen Bakan Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile iş birliği içinde önemli projeler yaptıklarını anlattı.

 

Bakan Ataoğlu, geçen yıl Türkiye’nin desteği ile hazırlanan tanıtım filminin Rusya, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde gösterildiğini hatırlattı.

 

“Ada-Kıbrıs markasıyla özellikle Türkiye pazarında olumlu dönüşler aldık. Öncelikle turizmi kendi insanımıza ve Anavatanımıza anlatacağız.” diyen Ataoğlu, Türk yatırımcıların KKTC için önemini vurguladı.

 

Kıbrıs’taki tatil fiyatlarının Yunan adalarına kıyasla ortalama yüzde 30 daha uygun olduğunu belirten Bakan Ataoğlu, “Hedefimiz 85 milyon Türk vatandaşıdır. Bu ada sizin adanız, Kuzey Kıbrıs’ı görmeyen kalmasın.” ifadelerini kullandı.

 

Ataoğlu, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, THY ile yapılan protokol sayesinde KKTC turizmine önemli katkılar sağlandığını ifade etti.

 

“KKTC’yi Türkiye’de yaşayan kardeşlerimize tanıtmak ve onları en az bir defa olsun KKTC’de misafir etmek hedefini ve arzusunu taşıyoruz.” diyen Ataoğlu, “Bu hedefe ulaşmak için bizlerle birlikte ciddi emekler veren TÜRSAB ve KITSAB heyetlerine ülkem adına teşekkür ederim.” dedi.

 

Ataoğlu, turizmin toplumları yakınlaştıran, kültürel anlayışı geliştiren ve ekonomiye katkı sağlayan bir sektör olduğunu söyleyerek, KKTC’nin sürdürülebilir ve kaliteli turizm hizmetleri ile dünyaya açılmaya devam edeceğini dile getirdi.

Benzer haberler

Kıbrıs
Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama 2026-07-25 20:45:22 Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında 2026-07-25 20:30:20 Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" 2026-07-25 19:15:20 Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” 2026-07-25 16:30:21 EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” 2026-07-25 15:30:29 Taşpınar şehitleri törenle anıldı 2026-07-25 15:30:21