DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır” Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

İtalya’da 30 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan mafya lideri cezaevinde öldü

Paylaş
Facebook X LinkedIn
İtalya’da 30 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan mafya lideri cezaevinde öldü

İtalya’da 30 yılı aşkın süredir cinayet ve diğer organize suçlardan cezaevinde tutuklu bulunan mafya elebaşı Benedetto “Nitto” Santapaola’nın 87 yaşında cezaevinde öldüğü bildirildi.

İtalyan basınındaki haberlere göre, ülkenin güneyindeki Sicilya Adası’nda faaliyet gösteren organize suç örgütü “Cosa Nostra” isimli grubun “büyük patron”larından olan Santapaola,87 yaşında tutuklu bulunduğu Milano Opera Cezaevi’ndedün hayatını kaybetti.

Santapaola’nın ölüm nedeninin, yaşlılık ve diyabet olduğu ifade edildi.

Santapaola’nın, pek çok organize suça karışmasının dışında mafyaya karşı mücadeleleriyle ülkede sembol haline gelen ancak 1992’de “Capaci Katliamı” olarak da bilinen saldırının hedefi olan ünlü yargıç Giovanni Falcone, eşi ve 3 korumasının öldürüldüğü suikastin arkasındaki kişi olduğu belirtiliyordu.

Bu olaydan sonra adaletten bir süre kaçabilen Santapaola, 1993’te yakalanarak tutuklanmıştı.

Organize suç örgütü elebaşı Santapaola, kamuoyunda “41bis” adıyla bilinen yasa çerçevesinde yüksek güvenlikli sıkı tecrit koşulları altında Milano’daki cezaevinde tutuluyordu.

“Il cacciatore (avcı)” takma adıyla bilinen Santapaola, 1970’lerin sonlarından 1990’ların başlarına kadar Sicilya’nın doğusundaki Katanya şehrinde Cosa Nostra’nın faaliyetlerinin başındaki isimken, İtalya’da 2017’de ölen ve daha önce işlediği, azmettirdiği cinayetlerle bir dönemin “en çok korkulan mafya babası” olan Salvatore (Toto) Riina’nın arkadaşıydı.

 

Benzer haberler

Dünya
Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi 2026-07-25 16:31:01 Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye 2026-07-25 16:16:06 Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı 2026-07-25 16:01:17 DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" 2026-07-25 16:01:09 Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi 2026-07-25 16:00:44 İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti 2026-07-25 14:46:16