DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İran ile ABD arasındaki görüşme İsviçre'de başladı İran basını: "İsrail'in Lübnan'a saldırıları devam ederse Hürmüz Boğazı açılmayacak" İran: "Lübnan'da savaşın sona erdirilmesi hükmü uygulanmadığı sürece müzakerelerin başlaması mümkün değil" Ukrayna: "Rusya bir haftada yaklaşık 2 bin 200 SİHA, 1800 güdümlü bomba ve 87 füzeyle saldırı düzenledi" Ataoğlu, Girne Antik Liman’daki iskele çalışmalarını inceledi YKS'nin Alan Yeterlilik Testleri oturumu tamamlandı Irak Başbakanı Zeydi, ilk yurt dışı ziyaretini temmuz ayında ABD’ye yapacak Hollanda'da binlerce kişi mültecilere destek için gece boyunca kilometrelerce yürüdü DSÖ, iklim krizi ve insan sağlığı ilişkisinin COP31'de daha güçlü ele alınmasını bekliyor Değirmenlik-Çatalköy yolu trafiğe açıldı 48. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam sona eriyor İran ve ABD heyetleri öğleden sonra görüşecek İran medyası: Hürmüz Boğazı'ndan hiçbir geminin geçişine izin verilmiyor İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: "Katar'da bloke edilen 6 milyar dolarımız geri dönecek" Üredi: “Babaların emeği ve fedakarlığı sendikal mücadelemize güç katıyor” Kırım'da akaryakıt satışları durduruldu “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı DAÜ’lü Akademisyen Yurt: “Skolyozda erken tanı önemli” Polis bülteni… 23 yaşındaki Sayed’in ölüm nedeni “kalp damar hastalığı” İran ile ABD arasındaki görüşme İsviçre'de başladı İran basını: "İsrail'in Lübnan'a saldırıları devam ederse Hürmüz Boğazı açılmayacak" İran: "Lübnan'da savaşın sona erdirilmesi hükmü uygulanmadığı sürece müzakerelerin başlaması mümkün değil" Ukrayna: "Rusya bir haftada yaklaşık 2 bin 200 SİHA, 1800 güdümlü bomba ve 87 füzeyle saldırı düzenledi" Ataoğlu, Girne Antik Liman’daki iskele çalışmalarını inceledi YKS'nin Alan Yeterlilik Testleri oturumu tamamlandı Irak Başbakanı Zeydi, ilk yurt dışı ziyaretini temmuz ayında ABD’ye yapacak Hollanda'da binlerce kişi mültecilere destek için gece boyunca kilometrelerce yürüdü DSÖ, iklim krizi ve insan sağlığı ilişkisinin COP31'de daha güçlü ele alınmasını bekliyor Değirmenlik-Çatalköy yolu trafiğe açıldı 48. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam sona eriyor İran ve ABD heyetleri öğleden sonra görüşecek İran medyası: Hürmüz Boğazı'ndan hiçbir geminin geçişine izin verilmiyor İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: "Katar'da bloke edilen 6 milyar dolarımız geri dönecek" Üredi: “Babaların emeği ve fedakarlığı sendikal mücadelemize güç katıyor” Kırım'da akaryakıt satışları durduruldu “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı DAÜ’lü Akademisyen Yurt: “Skolyozda erken tanı önemli” Polis bülteni… 23 yaşındaki Sayed’in ölüm nedeni “kalp damar hastalığı”
Dolar
Euro
Sterlin

“Gülün Rüzgarla Dansı” kitabının tanıtımı yapıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn

“Gülün Rüzgarla Dansı” kitabının tanıtımı yapıldı

Mutlu Soykurt tarafından kaleme alınan ve Eczacı Şengül İyigün’ün yaşam öyküsünü anlatan “Gülün Rüzgarla Dansı” isimli kitap dün akşam İş Kadınları Derneği’nde düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Tanıtım etkinliğine Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı da katıldı.

Etkinlikte konuşan Şengül İyigün, çocukluğunu zor şartlarda geçirdiğini ve altı yaşından itibaren ailesine bakmak zorunda kaldığını anlatarak, yaşam öyküsüyle köyündeki kız çocuklarına örnek olmayı ve gelecek nesillere kapı açmayı amaçladığını söyledi. Katılanlara teşekkür eden İyigün, hem yaşamı, hem de kitap hakkında bilgi verdi.

Kitabın yazarı Mutlu Soykurt ise konuşmasında, eserin yalnızca bir yaşam öyküsü değil, bir kadının hayata, ailesine, mesleğine ve ülkesine sevgiyle ördüğü bir teşekkür mektubu niteliğinde olduğunu belirtti. Tanıtım etkinliğinde duyduğu mutluluğu dile getiren Soykurt, katılımcılara teşekkür etti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise konuşmasında, Şengül İyigün’ün ilham verici bir yaşam öyküsüne sahip olduğunu, başardıklarıyla her türlü takdiri hak ettiğini ve herkes için bir ilham kaynağı olması gerektiğini söyledi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kitabın Kıbrıs’ın bir dönemindeki köy yaşamını ve aile içindeki dayanışmayı yansıttığını söyledi. Eserin Akdeniz havasını da barındırdığını belirten Erhürman, kitabın çok özel olduğunu sözlerine ekledi.

(MER/FEZ) 

Benzer haberler

Kıbrıs
Ataoğlu, Girne Antik Liman’daki iskele çalışmalarını inceledi 2026-06-21 14:45:29 Değirmenlik-Çatalköy yolu trafiğe açıldı 2026-06-21 13:45:51 48. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam sona eriyor 2026-06-21 13:45:44 Üredi: “Babaların emeği ve fedakarlığı sendikal mücadelemize güç katıyor” 2026-06-21 13:15:22 “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı 2026-06-21 12:46:07 XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı 2026-06-21 12:45:55