Gazimağusa Belediyesi’nde Çanakkale Doğal Yaşam Parkı projesi toplantısı

Gazimağusa Belediyesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Mağusa Kadın Merkezi (MAKAMER) iş birliğiyle yürütülen Çanakkale Doğal Yaşam Parkı Projesi kapsamında bugün Gazimağusa Belediyesi’nde bir toplantı yapıldı.
Belediye’den yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıya Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, MAKAMER Başkanı Sıdıka Özdoğan, proje ekibi Prof. Dr. Naciye Doratlı, Biyolog Pelin Üretici ve Doç Dr. Müge Rıza ve belediyenin teknik ekibi katıldı.
Gazimağusa Belediyesi, DAÜ ve MAKAMER arasında 3 Ocak’ta imzalanan protokolle başlatılan proje, DAÜ güney kampüsü ve Çanakkale Göleti’ni kapsayan sulak alanın yürüyüş yollarıyla düzenlenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.
Projeye yönelik çalışmalar kapsamında, üç kurum 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla ortak bir bildiri yayımladı.
Bildiride, ülkedeki sulak alanların korunmasının, doğru biçimde yönetilmesinin ve iyileştirilmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı; özellikle hızla büyüyen Gazimağusa kentinin, sulak alanları insan faaliyetleri nedeniyle tehdit altına aldığına dikkat çekildi.
Açıklamada ayrıca, iklim değişikliği ve kuraklık riskine karşı sulak alanların korunması gerektiği belirtildi.
(HUR/GÜL) Fotoğraflı
Benzer haberler
Kıbrıs
Girne - Alsancak çevre yolunda kaza...Motosiklet sürücüsü ağır yaralı...
DP MYK ve PM toplandı… Ataoğlu: “Bugün bir karar üretilmedi”
CTP Lefkoşa Gençlik Örgütü’nün yeni başkanı Ahmet Kürt oldu
Köseoğlu: “Kamu Yeterlik Sınavları ve Yabancı Dil Sınavı 25 ve 26 Temmuz tarihlerinde yapılacak”
İncirli, Kuzey Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Başkanı İbrahim’i kabul etti
İtfaiye birimlerine yedi araç takviyesi yapıldı




