DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nilden Bektaş Erhürman, “Küresel İklim Değişikliği ve İnsan Sağlığına Etkileri” sempozyumuna katıldı Erhürman'dan KGS açıklaması... Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor Filistin Esirler Medya Ofisi: Ganot Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor Öztürkler: "Nitelikli eğitim, nitelikli nesiller yetiştirmekle gerçekleşir" İsrail ordusu, Lübnan askerlerini öldürdüğünü itiraf etti Papa 14. Leo: "Orada adil bir savaş söz konusu değil" Bahreyn ordusu: İran'dan ateşlenen füze ve İHA'lar imha edildi Çin'de eski Tibet Özerk Bölgesi Hükümeti Başkanı rüşvetten ömür boyu hapse mahkum edildi KTGB Yönetim Kurulu belirlendi Adli olaylar… AB, aday ülkelere tam üyelik öncesi sınırlı entegrasyon seçeneğini değerlendiriyor Üstel: "Devletimizden, egemen eşitliğimizden, eşit uluslararası statümüzden, Kıbrıs Türk halkının haklarından taviz vermiyoruz” Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, İsrail'in askeri aracı hedef alan saldırısını kınadı Trakya'da özel bir tarihte nikah kıymak isteyen çiftler "06.06.2026"yı tercih etti UBP Tüzük Kurultayı yapıldı... Tüzükteki değişiklikler, oybirliğiyle kabul edildi Amcaoğlu, Rekabet Kurulu üyelerini kabul etti BM Habitat İcra Direktörü Rossbach: "Küresel konut kriziyle karşı karşıyayız" KTGB Genel Kurulu yapılıyor CTP: “Tüm çocuklarımız özeldir, başarılıdır, değerlidir” Nilden Bektaş Erhürman, “Küresel İklim Değişikliği ve İnsan Sağlığına Etkileri” sempozyumuna katıldı Erhürman'dan KGS açıklaması... Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor Filistin Esirler Medya Ofisi: Ganot Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor Öztürkler: "Nitelikli eğitim, nitelikli nesiller yetiştirmekle gerçekleşir" İsrail ordusu, Lübnan askerlerini öldürdüğünü itiraf etti Papa 14. Leo: "Orada adil bir savaş söz konusu değil" Bahreyn ordusu: İran'dan ateşlenen füze ve İHA'lar imha edildi Çin'de eski Tibet Özerk Bölgesi Hükümeti Başkanı rüşvetten ömür boyu hapse mahkum edildi KTGB Yönetim Kurulu belirlendi Adli olaylar… AB, aday ülkelere tam üyelik öncesi sınırlı entegrasyon seçeneğini değerlendiriyor Üstel: "Devletimizden, egemen eşitliğimizden, eşit uluslararası statümüzden, Kıbrıs Türk halkının haklarından taviz vermiyoruz” Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, İsrail'in askeri aracı hedef alan saldırısını kınadı Trakya'da özel bir tarihte nikah kıymak isteyen çiftler "06.06.2026"yı tercih etti UBP Tüzük Kurultayı yapıldı... Tüzükteki değişiklikler, oybirliğiyle kabul edildi Amcaoğlu, Rekabet Kurulu üyelerini kabul etti BM Habitat İcra Direktörü Rossbach: "Küresel konut kriziyle karşı karşıyayız" KTGB Genel Kurulu yapılıyor CTP: “Tüm çocuklarımız özeldir, başarılıdır, değerlidir”
Dolar
Euro
Sterlin

Eroğlu: “Hoş görülü olmalı, aşırılıklardan kurtulmalıyız”

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Eroğlu: “Hoş görülü olmalı, aşırılıklardan kurtulmalıyız”

Üçüncü Cumhurbaşkanı  Derviş Eroğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Eroğlu mesajında şunları kaydetti:

“Bayram günleri bizler için sevinçlerin, coşkuların doruğa ulaştığı, paylaşıldığı, büyük anlam ve değeri olan günlerdir.

 Bayram günlerini fırsat bilerek affedici olmayı, hoşgörülü davranmayı, dargınlıkları geride bırakmayı, faydasız hırslardan, nefret duygularından, aşırılıklardan kurtulabilmeyi mutlaka başarmalıyız.

Halk olarak en büyük gücümüzün birlik ve beraberliğimiz olduğunu hiç unutmamalı, kendi çıkarları için bizden görünüp, bizi bize düşman etmeye çalışanlara asla fırsat vermemeliyiz.

Devletimiz, egemenliğimiz, demokrasimiz, Anavatan Türkiye ile sağlam, sağlıklı, kardeşçe ilişkilerimiz bizim için büyük önem ve değere sahiptir.

Bunlara sahip çıktıkça, daha fazla gelişmeleri için çaba harcadıkça her alanda başarılı olacağımızdan herkes emin olmalıdır.

Biz, Kıbrıs konusunu tarihe gömmek, Rum komşularımızla Ada’daki gerçeklere dayalı bir antlaşma yapabilmek için samimiyetle yoğun bir gayret gösterdik ama onlar hala bizi azınlık olarak görüyor, 1974 öncesine dönüşü hayal ediyor.

Kıbrıs konusu için en gerçekçi, makul çözüm iki Devletli çözümdür. Bunun dışındaki arayışlar boşunadır ve Rum tarafının mevcut durumu aleyhimize kullanmasından başka işe yaramayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam alemi, Anavatan Türkiye’deki kardeşlerimiz ve halkımızın mübarek Ramazan Bayramını candan kutlar, geçirdiğim bel fıtığı ameliyatı dolayısı ile bana ve aileme şifa dileklerini ileten herkse teşekkür eder, sağlık ve mutluluklar dilerim.”

Benzer haberler

Kıbrıs
Nilden Bektaş Erhürman, “Küresel İklim Değişikliği ve İnsan Sağlığına Etkileri” sempozyumuna katıldı 2026-06-06 19:00:26 Erhürman'dan KGS açıklaması... 2026-06-06 18:15:23 Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor 2026-06-06 17:15:25 Öztürkler: "Nitelikli eğitim, nitelikli nesiller yetiştirmekle gerçekleşir" 2026-06-06 16:45:32 KTGB Yönetim Kurulu belirlendi 2026-06-06 15:45:30 Adli olaylar… 2026-06-06 15:45:21