DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Erhürman: “Holguin’in şu anda yürüttüğü çalışma sadece GYÖ’lerle ilgili değil, işin esasına dair de bir çaba” Haspolat'ta çarşamba günü elektrik kesintisi yapılacak BM: Geçen yıl, 80'i Gazze'de olmak üzere, 136 BM personeli görevi başında hayatını kaybetti BM: Afganistan'da yaklaşık 21,9 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor “Eğitimden Üretime” belgeselinin gösterimi yapıldı Başbakan Üstel: Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Fransa arasında imzalanan anlaşma son derece yanlış bir adım KKTC TÜRKPA Hukuk İşleri ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu toplantısında ABD'li Büyükelçi, İsrail'in Lübnan'dan çekileceğini ve esirlerin serbest kalacağını ileri sürdü CTP Lefkoşa İlçesi Ocak örgütleri piknikte bir araya geldi Polis haberleri… Çalıştığı iş yerinden para çalan şahıs Ercan Havalimanı’nda tutuklandı Mavi Fırça Sanat Evi, Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışta bulundu Bir haftada 14 yangın… Yaklaşık 4 Milyon TL’lik hasar oluştu Güzelyurt’ta kavga, sarhoşluk ve rahatsızlık 31 Ekim’e kadar ateş yakmak yasak Bosna Hersek ve Kuzey Makedonya'dan AB üyeliği konusunda ortak hareket etme mesajı İran'da tüm uçuşlar ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi Erhürman – Holguin görüşmesi tamamlandı DAÜ giriş ve burs sınavı yapıldı İsrail basını: Netanyahu, Trump'ın talebi üzerine İran'a saldırıları durdurdu Hava sıcaklığı iç kesimlerde 32-35 derece dolaylarında seyredecek Erhürman: “Holguin’in şu anda yürüttüğü çalışma sadece GYÖ’lerle ilgili değil, işin esasına dair de bir çaba” Haspolat'ta çarşamba günü elektrik kesintisi yapılacak BM: Geçen yıl, 80'i Gazze'de olmak üzere, 136 BM personeli görevi başında hayatını kaybetti BM: Afganistan'da yaklaşık 21,9 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor “Eğitimden Üretime” belgeselinin gösterimi yapıldı Başbakan Üstel: Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Fransa arasında imzalanan anlaşma son derece yanlış bir adım KKTC TÜRKPA Hukuk İşleri ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu toplantısında ABD'li Büyükelçi, İsrail'in Lübnan'dan çekileceğini ve esirlerin serbest kalacağını ileri sürdü CTP Lefkoşa İlçesi Ocak örgütleri piknikte bir araya geldi Polis haberleri… Çalıştığı iş yerinden para çalan şahıs Ercan Havalimanı’nda tutuklandı Mavi Fırça Sanat Evi, Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışta bulundu Bir haftada 14 yangın… Yaklaşık 4 Milyon TL’lik hasar oluştu Güzelyurt’ta kavga, sarhoşluk ve rahatsızlık 31 Ekim’e kadar ateş yakmak yasak Bosna Hersek ve Kuzey Makedonya'dan AB üyeliği konusunda ortak hareket etme mesajı İran'da tüm uçuşlar ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi Erhürman – Holguin görüşmesi tamamlandı DAÜ giriş ve burs sınavı yapıldı İsrail basını: Netanyahu, Trump'ın talebi üzerine İran'a saldırıları durdurdu Hava sıcaklığı iç kesimlerde 32-35 derece dolaylarında seyredecek
Dolar
Euro
Sterlin

Erdoğan: “(TUSAŞ’a) Bu alçakça saldırı, Türkiye’nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir”

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Erdoğan: “(TUSAŞ’a) Bu alçakça saldırı, Türkiye’nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir”

0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal”> 

Kazan, 24 Ekim 24 (TAK): Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısıyla ilgili, “Bu alçakça saldırı, Türkiye’nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir.” dedi.

Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında düzenlenen “Genişletilmiş BRICS+ Oturumu”nda konuştu.

Burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, misafirperverliği ve daveti için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e teşekkür etti ve kendisini başarılı ev sahipliği dolayısıyla kutladı. Erdoğan, ocak ayı itibarıyla dönem başkanlığını üstlenecek Brezilya’ya şimdiden başarılar diledi.

Erdoğan, “Dün Ankara’da gerçekleştirilen hain terör eylemi nedeniyle taziyelerini ileten tüm dostlarımıza gösterdikleri dayanışma nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu alçakça saldırı Türkiye’nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir.” diye konuştu.

– “Fevkalade isabetli buluyoruz”

Erdoğan, ekonomiden güvenliğe, küresel adaletsizliklerden iklim değişikliğine her alanda etkileri hissedilen ciddi meydan okumalarla karşı karşıya olunduğunu belirterek, zirve için belirlenen “adil küresel kalkınma ve güvenlik için çok taraflılığın güçlendirilmesi” temasını bu nedenle fevkalade isabetli bulduklarını söyledi.

Sosyoekonomik kırılganlıkların arttığı ve güç dengelerinin değiştiği bugünün şartlarında ikinci dünya savaşı sonrasının ürünü olan siyasi ve mali mekanizmaların kendilerinden bekleneni veremediğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye olarak böylesi bir ortamda ‘daha adil bir dünya mümkündür’ şiarıyla hareket ediyoruz. Çok taraflı platformlarda dostlarımızla bir araya gelmeye ve hepimizi ilgilendiren ortak sorunlara müşterek akılla çözüm bulmaya ehemmiyet veriyoruz. BRICS’in küresel ticaretin gelişimine, ekonomik büyümeye ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine hizmet ederek daha adil bir küresel düzenin inşasına eşsiz katkılar sunduğuna inanıyoruz.

Türkiye, Avrupa Konseyinden Türk Devletleri Teşkilatına kadar pek çok uluslararası kuruluş ile Gelişen Sekiz Ülke (D8), Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı gibi bölgesel kuruluşların kurucu üyesidir. G20’nin ve MIKTA’nın da aktif üyesiyiz. Afrika Birliği ve ASEAN’la ortaklıklarımızın yanı sıra Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğuyla işbirliği mekanizmalarımız her geçen gün daha da gelişmektedir. Türkiye olarak karşılıklı saygı ve kazan kazan temelinde yakın münasebetler geliştirdiğimiz BRICS ailesiyle de diyaloğumuzu ilerletmekte kararlıyız.”

– “Mezalimi daha da ileriye taşımıştır”

Küresel bir adil düzen ve kalkınmanın ancak sınırlar ötesinde huzur ve güvenliğin tesisiyle mümkün olabileceğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Orta Doğu’da akan kan durdurulmadıkça gelecek için ne adaletten ne barıştan ne de kalkınmadan söz edilebilir. İsrail’in bütün bölgeyi ateşe atma pahasına sürdürdüğü saldırgan tutum, hukuk, vicdan başta olmak üzere her türlü sınırı çoktan aşmıştır. Filistin halkı, Gazze’de soykırıma uğramaktadır. İsrail, Lübnan’a da saldırmak suretiyle mezalimi daha da ileriye taşımıştır. 21. yüzyılda yaşanan bu insanlık dramını göz ardı etmek hiç kimseyi sorumluluktan kurtaramaz. 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz bir Filistin Devleti’nin kurulması bölgede kalıcı ve adil bir barışın olmazsa olmazıdır. Bu vesileyle Filistin’i tanımayan ülkeleri bu doğrultuda adım atmaya davet ediyorum. İsrail’e yönelik kayıtsız şartsız silah ve mühimmat desteğinin sürmesi, bu ülkeyi saldırılarında daha da pervasız hale getiriyor. BM nezdinde İsrail’e silah atışının durdurulmasına yönelik bir girişim başlattık. Siz değerli dostlarımın bu hususta sağlayacakları desteğe güveniyorum. Hep beraber el ele vererek coğrafyamızdaki katliamları ve gözyaşlarını bir an önce durduralım diyorum.”

(AA-AN/ÖK)

Benzer haberler

Kıbrıs
Erhürman: “Holguin’in şu anda yürüttüğü çalışma sadece GYÖ’lerle ilgili değil, işin esasına dair de bir çaba” 2026-06-08 22:30:26 Haspolat'ta çarşamba günü elektrik kesintisi yapılacak 2026-06-08 20:15:21 “Eğitimden Üretime” belgeselinin gösterimi yapıldı 2026-06-08 19:45:50 Başbakan Üstel: Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Fransa arasında imzalanan anlaşma son derece yanlış bir adım 2026-06-08 19:45:34 KKTC TÜRKPA Hukuk İşleri ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu toplantısında 2026-06-08 19:45:26 CTP Lefkoşa İlçesi Ocak örgütleri piknikte bir araya geldi 2026-06-08 18:46:50