DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır” Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

Cumhurbaşkanı Tatar’dan Dünya Kanser Günü mesajı: “Kanseri yenmek bizim elimizde”

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Cumhurbaşkanı Tatar’dan Dünya Kanser Günü mesajı: “Kanseri yenmek bizim elimizde”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kanser hastalığının sadece bireyleri değil, aileleri ve toplumları etkileyen önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirterek, “Erken teşhis, doğru tedavi yöntemleri ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla kanserden uzak durabiliriz.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Tatar, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

“Gelişen modern tıbbi imkanlar ve teknolojiyle donatılmış sağlık altyapımız sayesinde, erken teşhis ve tedavi olanakları her geçen gün daha da gelişmektedir.” diyen Tatar, bu sayede kanserle mücadelede büyük başarılar elde etmenin mümkün olduğunu belirtti.

Tatar, “Erken tanı ve teşhis ile kanseri yenmek bizim elimizde. Ayrıca alkol ve hareketsizlik, sağlıksız beslenme ve tütün, gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durarak sağlığımızı koruyabilir, kansere yakalanma riskini azaltabiliriz.” ifadelerini kullandı.

– “Tüm hastalıklarda olduğu gibi kanserle başarılı mücadelede en önemli unsur erken teşhis”

Tüm hastalıklarda olduğu gibi kanserle başarılı mücadelede en önemli unsurun erken teşhis olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydeden Tatar, kanser hastalığına karşı verilen mücadelede en önemli gücün ise düzenli kontrolleri yaptırmanın yanı sıra birlik, dayanışma ve yüksek moral olduğunu ifade etti.

“Bu süreçte, hastalarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek, onlara umut ve destek olmak insani görevlerimizdir. Dünya Kanser Günü vesilesiyle, kanserle mücadele eden tüm vatandaşlarımıza şifa diliyor, ailelerine sabır ve güç temenni ediyorum.” diyen Tatar, kanserle mücadelede fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarına ve bu alanda farkındalık oluşturmak için emek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Benzer haberler

Kıbrıs
Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama 2026-07-25 20:45:22 Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında 2026-07-25 20:30:20 Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" 2026-07-25 19:15:20 Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” 2026-07-25 16:30:21 EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” 2026-07-25 15:30:29 Taşpınar şehitleri törenle anıldı 2026-07-25 15:30:21