DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İskele Belediyesi, halk plajındaki büfeleri denetledi Hava yarından itibaren üç gün yer yer yağmurlu olacak Erhürman ve Holguin yeniden bir arada... İngiliz sanatçı David Hockney 88 yaşında öldü Çavuşoğlu, LAÜ mezuniyet törenine katıldı CTP Kadın Örgütü’nden KTMMOB’ye ziyaret ve davet… 48. Güzelyurt Portakal Festivali pazartesi başlıyor Bloomberg: ABD ve İran arasında mutabakat taslağı pazar günü Cenevre'de imzalanabilir AB'nin yeni göç ve iltica kuralları yürürlüğe girdi SpaceX, halka arzında 75 milyar dolar kaynak sağladı İran basınına göre, ABD ile İran arasındaki mutabakat taslağının yeni detayları ortaya çıktı Türkiye Adalet Bakanı Gürlek: “Beyaz et sektöründe 13 firmaya kayyım atandı” CHP'de Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın'ın grup başkanvekilliği düştü Bisiklet Federasyonu, salı günü Bilgilendirme ve Kayıt Toplantısı düzenleyecek YDP, seçim hazırlıkları için genel başkan yardımcılarını ilçelerde görevlendirdi Şenkul: “Plajlarımızın temizliği bilimsel verilerle ortadadır” Tuzluca halı sahası ışıklandırıldı Türkiye-Avustralya maçı Millet Bahçesi’nde dev ekranda izlenecek Milli Mücadele Vakfı, Kıbrıs sorunu konusunda eleştirilerde bulundu Diyabet Derneği, Diyabet Merkezi’ne endokrin uzmanı görevlendirilmesini talep etti İskele Belediyesi, halk plajındaki büfeleri denetledi Hava yarından itibaren üç gün yer yer yağmurlu olacak Erhürman ve Holguin yeniden bir arada... İngiliz sanatçı David Hockney 88 yaşında öldü Çavuşoğlu, LAÜ mezuniyet törenine katıldı CTP Kadın Örgütü’nden KTMMOB’ye ziyaret ve davet… 48. Güzelyurt Portakal Festivali pazartesi başlıyor Bloomberg: ABD ve İran arasında mutabakat taslağı pazar günü Cenevre'de imzalanabilir AB'nin yeni göç ve iltica kuralları yürürlüğe girdi SpaceX, halka arzında 75 milyar dolar kaynak sağladı İran basınına göre, ABD ile İran arasındaki mutabakat taslağının yeni detayları ortaya çıktı Türkiye Adalet Bakanı Gürlek: “Beyaz et sektöründe 13 firmaya kayyım atandı” CHP'de Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın'ın grup başkanvekilliği düştü Bisiklet Federasyonu, salı günü Bilgilendirme ve Kayıt Toplantısı düzenleyecek YDP, seçim hazırlıkları için genel başkan yardımcılarını ilçelerde görevlendirdi Şenkul: “Plajlarımızın temizliği bilimsel verilerle ortadadır” Tuzluca halı sahası ışıklandırıldı Türkiye-Avustralya maçı Millet Bahçesi’nde dev ekranda izlenecek Milli Mücadele Vakfı, Kıbrıs sorunu konusunda eleştirilerde bulundu Diyabet Derneği, Diyabet Merkezi’ne endokrin uzmanı görevlendirilmesini talep etti
Dolar
Euro
Sterlin

CTP heyeti Lefke bölgesini ziyaret etti

Paylaş
Facebook X LinkedIn
CTP heyeti Lefke bölgesini ziyaret etti

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Sıla Usar İncirli “üretimden elde edilen gelirin toplumun tabanına adil biçimde yayılması” anlayışını benimsediklerini vurguladı.

İncirli dün Lefke Belediyesi, Lefke Kaymakamlığı ve devlet dairelerini ziyaret etti. Ziyaretlerde İncirli’ye eşlik eden heyette  Lefke Kaymakamı Cemal Orakçıoğlu ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da hazır bulundu.  Esnafla bir araya gelen heyet bölgenin sorunlarını dinledi, bölgedeki projeler hakkında bilgi aldı.

İncirli, üretim temelli bir modele duyulan ihtiyaca dikkat çekerek, “Üretimden elde edilen gelirin toplumun tabanına adil biçimde yayılması” anlayışını benimsediklerini vurguladı.

Bölgedeki su sorununun ciddiyetle ele alınması gerektiğini ifade eden İncirli, suyun hem üreticiyle hem de halkla buluşturulmasının çok önemli olduğunu belirterek bölgedeki su sorunu dile getirdi ve yürütülen projeler hakkında Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’dan bilgi aldı.

-Kaya: “Kavises su sistemi Lefke’nin yeni su kaynağı olacak”

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke Belediyesi ile Avrupa Birliği’nin (AB) ortak çalışması olan “Kavises Su Sistemi” projesinin Lefke’nin yeni su kaynağı olacağını kaydetti.

Harita üzerinde su hatlarının konumlarını gösteren Kaya, Kavises Barajı’nın kuzey bölümünde bulunan yaklaşık 4 km’lik boru hattında ciddi sorunlar yaşandığını ve bu hattın yenilenerek evlere suyun ulaşabilmesi için bir projenin hazırlandığını aktardı.

Mevcut suyun bölgedeki bahçe sahipleri tarafından yılın 4 ayı sulama amacıyla kullanıldığını, diğer zamanlarda ise kullanılmadığını belirten Kaya, “Kavises Su Sistemi” projesi kapsamında, mevcut su borularının yenilenmesi ve filtreleme sistemlerinin kurulmasının hedeflendiğini söyledi.

Ayrıca Başkan Kaya, CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli’ye Gemikonağı–Cengizköy Yürüyüş Yolu İstinat Duvarı Projesi hakkında da bilgi verdi.

Kaya, projenin Cengiz Topel Anıtı ile Cengizköy yolu arasında yer alan yaklaşık 850 metrelik alanda bir istinat duvarı inşa edilmesini kapsadığını belirterek, bu sayede dalgaların yol açtığı hasarın önlenmesinin hedeflendiğini ifade etti. Kaya projenin devamında yapılacak dolgu ve peyzaj çalışmalarıyla birlikte yaklaşık 4 km’lik bir sahil yürüyüş yolunun hayata geçirilmesinin planlandığını söyledi.

-Orakçıoğlu ile bir araya gelindi

CTP heyeti ardından Lefke Kaymakamı Cemal Orakçıoğlu ile bir araya geldi. Görüşme kapsamında yine bölgedeki su sorunu ve projeleri ile bölgede çok önemli bir konu haline gelen Lefke Gazi Lisesi’nde yaşanan sorunlar ele alındı. Kaymakam Orakçıoğlu, öncelikle bölgedeki su projeleri hakkında CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli’yi bilgilendirdi. Görüşmede esas olarak Lefke Gazi Lisesi’nde yaşanan sorunlara odaklanıldı.

-Lefke Gazi Lisesi’ndeki sorunlar…

Lisede uzun süredir devam eden sorunlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, İncirli, okuldaki söz konusu sorunlara en kısa sürede nasıl müdahale edilebileceğine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

İncirli, güvenli eğitimin sürdürülebilir biçimde sağlanabilmesinin, bölgenin gerçekleri ve bilimsel temeller doğrultusunda mümkün olduğunu vurgulayarak, bu yönde uygulanabilecek yöntemlerin üzerinde çalışıldığını ve çözüm önerilerinin hazır olduğunu ifade etti. İncirli ayrıca, hükümetin bu konuda inisiyatif almaktan kaçındığını savundu.

Lefke ilçesinde bulunan devlet daireleri ile devam eden ziyaret programında İncirli, Sosyal Hizmetler Dairesi çalışanlarıyla da görüştü.

“Sosyal devlet anlayışının iflas ettiği bir dönemden geçildiğini” söyleyen İncirli, CTP iktidarında şiddet ve suç kültürünün yükselmesini engelleyecek mekanizmaların, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya ve çocuk haklarına yönelik politikaların yürürlüğe gireceğini söyledi. İncirli, sosyal devleti yeniden tesis etmenin yapılacak ilk işlerden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyartleri gerçekleştiren heyette ayrıca CTP  Milletvekilleri Salahi Şahiner ve Armağan Candan, MYK üyesi Koral Aşam, Lefke İlçe Örgütü Başkanı Tuncay Sarıyer ve Güzelyurt İlçe Örgütü Başkanı Çağlar Gulamkadir de yer aldı.

(RU/ÖZ) 

Benzer haberler

Kıbrıs
İskele Belediyesi, halk plajındaki büfeleri denetledi 2026-06-12 15:45:42 Hava yarından itibaren üç gün yer yer yağmurlu olacak 2026-06-12 15:45:31 Erhürman ve Holguin yeniden bir arada... 2026-06-12 15:45:23 Çavuşoğlu, LAÜ mezuniyet törenine katıldı 2026-06-12 14:45:57 CTP Kadın Örgütü’nden KTMMOB’ye ziyaret ve davet… 2026-06-12 14:45:34 48. Güzelyurt Portakal Festivali pazartesi başlıyor 2026-06-12 14:45:25