DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… Putin, yurt dışında Rusya'ya karşı eylemde bulunan Rusların mal varlıklarına el konulmasını onayladı 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı Ataoğlu, Ersoy ile görüştü İsrail'in 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 3 bin 696'ya yükseldi AB'nin geçici koruma sisteminden yararlanan Ukraynalı sayısı 4,37 milyona ulaştı AB, 2027'de yaklaşık 200 milyar euro bütçe istiyor KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi Fransa'da iş koşullarının iyileştirilmesini isteyen demir yolu çalışanları greve gitti Erdoğan : "Trump'ın NATO Ankara zirvesine bizzat katılacağının açıklanması kıymetli bir adımdır" Erdoğan :"(KKTC'ye ziyaret) 20 Temmuz zaten bizim orası için her zaman yaptığımız bir ziyaret. Yine aynen devam" İncirli: "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Büyükkonuk’ta “Yaza Merhaba Pikniği” GMB'nin Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde yeni dönem hat ve sefer düzenlemesi Şenkul: “Çarşımızı daha güzel ve yaşanabilir hale getiriyoruz” Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… Putin, yurt dışında Rusya'ya karşı eylemde bulunan Rusların mal varlıklarına el konulmasını onayladı 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı Ataoğlu, Ersoy ile görüştü İsrail'in 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 3 bin 696'ya yükseldi AB'nin geçici koruma sisteminden yararlanan Ukraynalı sayısı 4,37 milyona ulaştı AB, 2027'de yaklaşık 200 milyar euro bütçe istiyor KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi Fransa'da iş koşullarının iyileştirilmesini isteyen demir yolu çalışanları greve gitti Erdoğan : "Trump'ın NATO Ankara zirvesine bizzat katılacağının açıklanması kıymetli bir adımdır" Erdoğan :"(KKTC'ye ziyaret) 20 Temmuz zaten bizim orası için her zaman yaptığımız bir ziyaret. Yine aynen devam" İncirli: "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Büyükkonuk’ta “Yaza Merhaba Pikniği” GMB'nin Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde yeni dönem hat ve sefer düzenlemesi Şenkul: “Çarşımızı daha güzel ve yaşanabilir hale getiriyoruz”
Dolar
Euro
Sterlin

BRTK frekansları yenileniyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn
BRTK frekansları yenileniyor

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) televizyon yayınları yeni  frekansla takip edilecek.

BRT Vericiler, Koordinatör Yardımcısı Uğur Buhara, yeni frekanslarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Buhara “Şuan Türksat 3A uydusundan yayın yapmaktayız. Türksat 3A uydusunun ömrü doluyor. Bu nedenle Türksat bizi 3A dan 4A uydusuna aktaracak. Bu aktarım için de frekans değişikliği gerekir” dedi.

Yeni nesil televizyonları olmayan izleyicilerin frekansları manuel olarak güncellemesi  gerekiyor.

Yeni nesil televizyonu olan izleyicilerin ise televizyon frekans ayarları otomatik olarak güncellenecek.

Buhara, yeni frekans ayarlamalarıyla televizyonların izlenilebileceğini 1 ay süresince hem eski frekansın hem de yeni frekansın aktif olacağını ifade etti.

BRT 1, BRT 2, ADA TV, KANAL T ve TV 2020 yayınlarını sorunsuz takip edebilmek için uydu alıcılarının frekans 12344 polarizasyon vertikal (dikey) ve sembol oranı 30 bin olacak şekilde güncellenmesi gerekiyor.

Benzer haberler

Kıbrıs
Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı 2026-06-11 07:45:22 Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… 2026-06-10 23:30:24 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi 2026-06-10 18:46:04 Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti 2026-06-10 18:45:34 Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” 2026-06-10 18:45:23 Ataoğlu, Ersoy ile görüştü 2026-06-10 18:15:30