DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında ölü sayısı 1000'i aştı KKTC Aksakalı Öksüzoğlu Kayseri’de Kıbrıs gazileri ve öğrencilerle buluştu Maviş: "Kıbrıs’ın geleceği geçmişin milliyetçi hedeflerini farklı biçimlerde yeniden üretmekle kurulamaz" Göçmenköy Avcılık Atıcılık Birliği’nden LTB’ye ziyaret AB Komisyonu'ndan Google'a 890 milyon euro ceza AB: “Husiler, uluslararası deniz taşımacılığını ve denizcileri tehlikeye atan tüm eylemlere son vermeli” Lefkoşa-Girne ana yolunda araç, Boğaziçi'nde arazi yangını Texas'ta 5 büyüklüğünde deprem TC MSB: “Eurofighter eğitimi için ağustosta Birleşik Krallık'a uçucu personel gönderilecek” TCMB: "Enflasyonun ana eğilimi, haziranda sınırlı miktar geriledi" LTB sanat eseri yarışması düzenliyor DAÜ VYK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevden alma ve atamalar... DAÜ COMPSAC'a üç çalışma sundu İran'ın misilleme olarak hedef alacağı tesisler yayımlandı TCMB, politika faizini sabit tuttu Bahçeli'den Özel’in yeni partisine ilişkin açıklama: “Vekil sayısı oranında hazine yardımı etik olanıdır” Rubio: “İran bir anlaşma yapmaya hazır değil” NATO, 2027-2031 dönemi için Ortak Finansman Kaynak Planı'nı onayladı Trafikte haftalık bilanço: 49 kaza, 18 yaralı, 2 milyon 375 bin TL'lik maddi hasar Bengihan: “Mahkemelerin verdiği cezaları tüzüklerle hafifletmek yargıya müdahaledir” Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında ölü sayısı 1000'i aştı KKTC Aksakalı Öksüzoğlu Kayseri’de Kıbrıs gazileri ve öğrencilerle buluştu Maviş: "Kıbrıs’ın geleceği geçmişin milliyetçi hedeflerini farklı biçimlerde yeniden üretmekle kurulamaz" Göçmenköy Avcılık Atıcılık Birliği’nden LTB’ye ziyaret AB Komisyonu'ndan Google'a 890 milyon euro ceza AB: “Husiler, uluslararası deniz taşımacılığını ve denizcileri tehlikeye atan tüm eylemlere son vermeli” Lefkoşa-Girne ana yolunda araç, Boğaziçi'nde arazi yangını Texas'ta 5 büyüklüğünde deprem TC MSB: “Eurofighter eğitimi için ağustosta Birleşik Krallık'a uçucu personel gönderilecek” TCMB: "Enflasyonun ana eğilimi, haziranda sınırlı miktar geriledi" LTB sanat eseri yarışması düzenliyor DAÜ VYK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevden alma ve atamalar... DAÜ COMPSAC'a üç çalışma sundu İran'ın misilleme olarak hedef alacağı tesisler yayımlandı TCMB, politika faizini sabit tuttu Bahçeli'den Özel’in yeni partisine ilişkin açıklama: “Vekil sayısı oranında hazine yardımı etik olanıdır” Rubio: “İran bir anlaşma yapmaya hazır değil” NATO, 2027-2031 dönemi için Ortak Finansman Kaynak Planı'nı onayladı Trafikte haftalık bilanço: 49 kaza, 18 yaralı, 2 milyon 375 bin TL'lik maddi hasar Bengihan: “Mahkemelerin verdiği cezaları tüzüklerle hafifletmek yargıya müdahaledir”
Dolar
Euro
Sterlin

BASS: “Olko Birlik Ltd. çalışanları işsiz kaldı”

Paylaş
Facebook X LinkedIn

BASS: “Olko Birlik Ltd. çalışanları işsiz kaldı”

 Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, sendikanın örgütlü ve yetkili olduğu Güzelyurt’ta faaliyet gösteren Olko Birlik Ltd. Kooperatifinin kapatıldığını ve çalışanların işsiz kaldığını kaydetti.

Yeltekin yazılı açıklamasında, Kooperatif Şirketler Mukayyidini “Duyarsızlıkla” suçlayarak, “Olko Birlik Ltd. Kooperatifi 50 yıldır bölge ve ülke halkına hizmet verirken tüm mali kaynakları zayıflatılmış ve araçları da satılmıştır” dedi.  

Yeltekin, Olko Birlik çalışanlarının haklarının da eksik ödenerek kapatıldığını savunarak, “Kooperatif Şirketler Mukayyidinin, bazı kooperatiflerdeki usulsüz uygulamalara göz yumduğunu, taraflı, yanlı ve siyasi davrandığını” iddia etti. Yeltekin, “Ülkede faaliyette olan kooperatiflerin sorunlarının çözülerek yaşatılması yerine kapatmayı seçen, Kooperatif Şirketler Mukayyidini vicdan muhasebesi yapmaya” çağırdı.

(EMR/TUĞ) 

Benzer haberler

Kıbrıs
KKTC Aksakalı Öksüzoğlu Kayseri’de Kıbrıs gazileri ve öğrencilerle buluştu 2026-07-23 16:45:50 Maviş: "Kıbrıs’ın geleceği geçmişin milliyetçi hedeflerini farklı biçimlerde yeniden üretmekle kurulamaz" 2026-07-23 16:45:39 Göçmenköy Avcılık Atıcılık Birliği’nden LTB’ye ziyaret 2026-07-23 16:45:22 Lefkoşa-Girne ana yolunda araç, Boğaziçi'nde arazi yangını 2026-07-23 15:00:22 LTB sanat eseri yarışması düzenliyor 2026-07-23 14:45:43 DAÜ VYK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevden alma ve atamalar... 2026-07-23 14:45:35