DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Brent petrolün varili 93,35 dolardan işlem görüyor ABD Başkanı Trump, anlaşma olmazsa İran'a yönelik saldırıların "Şiddetli" şekilde süreceğini belirtti Özel çocuklu anneler için “Bir Sohbet Bir Kahve” etkinliği düzenleniyor Bengihan: "Üst düzey atamalar belirli kişilere milyonlarca liralık emeklilik menfaati sağlama amacı taşıyor" Dörtyol Köy Meydanı Projesi başladı Nijerya ile ABD'nin düzenlediği ortak operasyonlarda 200'den fazla terörist öldürüldü Piyanist Hasan Minalay, İspanya'da düzenlenecek piyano yarışmasında yarı finale yükseldi Fransa 157 bin hektar ormanı koruma altına aldı Şenkul, Ziya Rızkı Çarşı Projesi kapsamında caddedeki ağaçların sökülerek taşındığını söyledi Trump, ABD'nin İran'a saldırılarının devam edeceğini söyledi İran: “Hürmüz Boğazı, her türlü geminin geçişine kapatıldı” İran ordusu: “ABD'nin her türlü saldırısına karşılık vereceğiz” Döviz kurları… Dolar 46,35, euro 53,45, İngiliz sterlini 62,00 TL İsrail basını: "ABD'nin İran'a düzenlediği son saldırılara İsrail ordusu katılmadı" Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… Putin, yurt dışında Rusya'ya karşı eylemde bulunan Rusların mal varlıklarına el konulmasını onayladı 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Brent petrolün varili 93,35 dolardan işlem görüyor ABD Başkanı Trump, anlaşma olmazsa İran'a yönelik saldırıların "Şiddetli" şekilde süreceğini belirtti Özel çocuklu anneler için “Bir Sohbet Bir Kahve” etkinliği düzenleniyor Bengihan: "Üst düzey atamalar belirli kişilere milyonlarca liralık emeklilik menfaati sağlama amacı taşıyor" Dörtyol Köy Meydanı Projesi başladı Nijerya ile ABD'nin düzenlediği ortak operasyonlarda 200'den fazla terörist öldürüldü Piyanist Hasan Minalay, İspanya'da düzenlenecek piyano yarışmasında yarı finale yükseldi Fransa 157 bin hektar ormanı koruma altına aldı Şenkul, Ziya Rızkı Çarşı Projesi kapsamında caddedeki ağaçların sökülerek taşındığını söyledi Trump, ABD'nin İran'a saldırılarının devam edeceğini söyledi İran: “Hürmüz Boğazı, her türlü geminin geçişine kapatıldı” İran ordusu: “ABD'nin her türlü saldırısına karşılık vereceğiz” Döviz kurları… Dolar 46,35, euro 53,45, İngiliz sterlini 62,00 TL İsrail basını: "ABD'nin İran'a düzenlediği son saldırılara İsrail ordusu katılmadı" Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… Putin, yurt dışında Rusya'ya karşı eylemde bulunan Rusların mal varlıklarına el konulmasını onayladı 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez”
Dolar
Euro
Sterlin

Başbakan Üstel: “Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkiler finansal değil yaşamsal”

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Başbakan Üstel: “Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkiler finansal değil yaşamsal”

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki ilişkilerin finansal değil yaşamsal olduğunu belirtti.

Üstel, Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkinin güvenlik, huzur ve özgürlük içinde egemence yaşamak, her alanda destek ve katkı anlamına geldiğini söyleyerek, ilişkilerin güçlenmesi, sevgi ve saygı üzerine inşa edilmesinin KKTC halkı için çok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye ile ilişkileri belki de tarihin en üst seviyesine yükselttiklerini dile getiren Üstel,  bundan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın KKTC’ye gelişinin ardından Ercan Havalimanı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Üstel, Yılmaz’ın resmi temasları kapsamında iki yeni protokol imzalanacağını, halka iki yeni müjde verileceğini belirtti.

-“İstikrar yoksa projeler tamamlanamaz”

Başbakan Üstel, istikrar olmadığında projeler ve yapılması gereken işlerin tamamlanamadığını, yarım kaldığını söyleyerek, “İstikrarı yakaladığımız için ekonomide de istikrarı yakaladık” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın destekleriyle 2012’den beri yarım kalan projeleri bitirdiklerini dile getiren Üstel, Erdoğan ve Yılmaz’a teşekkürlerini iletti.

Tamamlanan projeler arasında Ercan Havalimanı’nın da yer aldığını belirten Üstel, yarım kalan bölünmüş yolları bir bir tamamladıklarını, bu kapsamda, Lefkoşa Çevre Yolu Yonca Kavşağı’nın temelinin de geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla atıldığını kaydetti.

Bu kalkınmadan rahatsız olan Güney Kıbrıs’ın inşat sektöründe faaliyet gösterenleri taciz ettiğini, insan haklarına aykırı bir şekilde tutukladığını, Güneyden Kuzeye geçen turistlere baskı ve zulüm uyguladığını söyleyen Üstel, “Bunları Türkiye’nin desteğiyle aşacağız ve ülkemizi  layık olduğu yere taşımak için çalışacağız” dedi.

Üstel, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulunda ‘KKTC’yi tanıyın’ çağrısının ardından biz yolumuzda tam gaz ilerliyoruz. İmzaladığımız, 2024-2025 İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolünün serbest kalmasından dolayı sağlıkta yeni projelere imza atacağız. Bundan dolayı da Sayın Erdoğan ve Sayın Yılmaz’a yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yılmaz’ın ülkeye her gelişinde müjdelerle halkı mutlu ettiğini söyleyen Üstel, önceki gelişinde enerji sorununu kökten çözmek için kablo ile elektrik projesi konusunda ön protokol imzalandığını hatırlatarak, bu konudaki çalışmaların son aşamasına geldiğini ifade etti.

Başbakan Üstel, Yılmaz’ın resmi temasları kapsamında iki yeni protokol imzalanacağını, halka iki yeni müjde verileceğini belirtti.

(GÖZ/ŞEB)   Fotoğraflı

Haber: Gözde Süreç Sarı           Fotoğraf: Süleyman Önal

 

Benzer haberler

Kıbrıs
Özel çocuklu anneler için “Bir Sohbet Bir Kahve” etkinliği düzenleniyor 2026-06-11 11:15:31 Bengihan: "Üst düzey atamalar belirli kişilere milyonlarca liralık emeklilik menfaati sağlama amacı taşıyor" 2026-06-11 11:15:23 Dörtyol Köy Meydanı Projesi başladı 2026-06-11 11:00:43 Piyanist Hasan Minalay, İspanya'da düzenlenecek piyano yarışmasında yarı finale yükseldi 2026-06-11 10:30:22 Şenkul, Ziya Rızkı Çarşı Projesi kapsamında caddedeki ağaçların sökülerek taşındığını söyledi 2026-06-11 10:00:26 Döviz kurları… Dolar 46,35, euro 53,45, İngiliz sterlini 62,00 TL 2026-06-11 09:45:23