DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Başbakan Üstel, Hür-İş Federasyonu heyetini kabul etti HP Genel Sekreteri Alas erken seçim çağrısı yaptı Başbakan Üstel, İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği heyetini kabul etti BM: Asya-Pasifik'te dolandırıcılık çeteleri 2025'te 88,3 milyar ila 114,1 milyar dolar vurgun yaptı Meksika Körfezi'nde etkili olan Bertha Tropikal Fırtınası, Florida ve Alabama kıyılarına ilerliyor Etiyopya, Kenya ve Somali'den kadınlar sınır ötesi barış için bir araya geldi HAVELSAN Genel Müdürü Nacar: “ KKTC’ye kurulan deniz gözetleme sistemi, Mavi Vatan’da deniz güvenliğini önemli ölçüde artıracak” ARUCAD Erkek Masa Tenisi takımı Avrupa Üniversiteler Oyunları'nda 13'ncü oldu Ertuğruloğlu, Akdeniz Belediyeler Birliği heyetini kabul etti Vietnam'da bariyerlere çarpan yolcu otobüsünde yangın çıktı, 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı Almanya'da çocuklara yönelik cinsel istismar vakaları 2025'te arttı Esentepe'de 64 yaşındaki Ali Esergül hayatını kaybetti İsrail'in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında can kaybı 73 bin 293'e yükseldi Ercan Havalimanı’nda sahte pasaportla ülkeden çıkmaya çalışan kişi tutuklandı Oğuz, Akdeniz Belediyeler Birliği heyeti ile görüştü "Korolar Buluşuyor 3" konseri Gazimağusa'da yapıldı 15. Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı Gönyeli'de arazi, Malatya'da araç yangını… Öztürkler Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği heyetini kabul etti Beşparmak Düşünce Grubu: "Ortak bir vizyon ve uzlaşı zemini yok" Başbakan Üstel, Hür-İş Federasyonu heyetini kabul etti HP Genel Sekreteri Alas erken seçim çağrısı yaptı Başbakan Üstel, İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği heyetini kabul etti BM: Asya-Pasifik'te dolandırıcılık çeteleri 2025'te 88,3 milyar ila 114,1 milyar dolar vurgun yaptı Meksika Körfezi'nde etkili olan Bertha Tropikal Fırtınası, Florida ve Alabama kıyılarına ilerliyor Etiyopya, Kenya ve Somali'den kadınlar sınır ötesi barış için bir araya geldi HAVELSAN Genel Müdürü Nacar: “ KKTC’ye kurulan deniz gözetleme sistemi, Mavi Vatan’da deniz güvenliğini önemli ölçüde artıracak” ARUCAD Erkek Masa Tenisi takımı Avrupa Üniversiteler Oyunları'nda 13'ncü oldu Ertuğruloğlu, Akdeniz Belediyeler Birliği heyetini kabul etti Vietnam'da bariyerlere çarpan yolcu otobüsünde yangın çıktı, 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı Almanya'da çocuklara yönelik cinsel istismar vakaları 2025'te arttı Esentepe'de 64 yaşındaki Ali Esergül hayatını kaybetti İsrail'in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında can kaybı 73 bin 293'e yükseldi Ercan Havalimanı’nda sahte pasaportla ülkeden çıkmaya çalışan kişi tutuklandı Oğuz, Akdeniz Belediyeler Birliği heyeti ile görüştü "Korolar Buluşuyor 3" konseri Gazimağusa'da yapıldı 15. Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı Gönyeli'de arazi, Malatya'da araç yangını… Öztürkler Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği heyetini kabul etti Beşparmak Düşünce Grubu: "Ortak bir vizyon ve uzlaşı zemini yok"
Dolar
Euro
Sterlin

Bakan Çavuşoğlu: “Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük iradesinin en yüce eseri”

Paylaş
Facebook X LinkedIn

Bakan Çavuşoğlu: “Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük iradesinin en yüce eseri”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük iradesinin en yüce eseri olduğunu vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu yayımladığı mesajda, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, ‘Ya istiklal, ya ölüm’ kararlılığıyla yürütülen milli mücadelenin zaferiyle kurulan, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük iradesinin en yüce eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’nci kuruluş yıl dönümünü büyük bir onur, gurur ve coşkuyla kutluyoruz.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, köklü tarihiyle karşılaştığı tüm zorlukları aşıp, kurumlarını güçlendiren ve kalkınmayı hedefleyen bir devlet olarak uluslararası arenada saygın bir konum elde ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kıbrıs Türkü için daima en büyük güvence kaynağı olduğunu ve KKTC’nin dünyada layık olduğu yere ulaşmasında en güçlü referans noktası olmaya devam ettiğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki köklü bağların ortak tarih, kültür ve kardeşlik duygularıyla daha da güçlendiğinin altını çizen Çavuşoğlu, “Eğitim alanındaki iş birliğimiz, bu güçlü bağların gelecek kuşaklara taşınmasında önemli bir köprü görevi görmektedir.” dedi.

-“Bağımsızlık, özgürlük, eşitlik ve çağdaşlaşma ilkeleri, eğitim sistemimizin yol göstericisidir”

Milli Eğitim Bakanlığı olarak Cumhuriyet’in temellerini güçlendirmek, onu yaşatmak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet’in bize miras bıraktığı temel değerleri yaşatmak, genç nesillere aktarmak ve bu değerleri her alanda güçlendirmek en büyük sorumluluğumuzdur. Bağımsızlık, özgürlük, eşitlik ve çağdaşlaşma ilkeleri, eğitim sistemimizin yol göstericisidir.”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102’nci yıl dönümünde milletin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Bakan Çavuşoğlu, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyet’in kurulması ve yaşatılması için canlarını feda eden şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle andı.

Benzer haberler

Kıbrıs
Başbakan Üstel, Hür-İş Federasyonu heyetini kabul etti 2026-07-21 14:45:41 HP Genel Sekreteri Alas erken seçim çağrısı yaptı 2026-07-21 14:45:31 Başbakan Üstel, İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği heyetini kabul etti 2026-07-21 14:45:23 ARUCAD Erkek Masa Tenisi takımı Avrupa Üniversiteler Oyunları'nda 13'ncü oldu 2026-07-21 13:45:35 Ertuğruloğlu, Akdeniz Belediyeler Birliği heyetini kabul etti 2026-07-21 13:45:26 Esentepe'de 64 yaşındaki Ali Esergül hayatını kaybetti 2026-07-21 13:15:21