Almanya merkezli uluslararası internet dolandırıcılığı operasyonunda yakalanan 18 kişi tutuklandı

Almanya merkezli olarak çevrim içi dolandırıcılık ve kara para aklama ağlarına karşı düzenlenen uluslararası operasyonda yakalanan 18 kişinin tutuklandığı bildirildi.
Alman Federal Kriminal Dairesi ve Koblenz Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan ortak açıklamada, çevrim içi dolandırıcılık ve kara para aklama ağlarına karşı 4 Kasım’da 9 ülkede 60’tan fazla adreste arama yapıldığı belirtildi.
Operasyonlarda yakalanan 18 kişinin tutuklandığı, şüphelilerin 193 ülkede yaklaşık 4,3 milyon kişinin kredi kartı verilerini kötüye kullanmakla suçlandığı ifade edildi.
Şüphelilerin, 2016 ve 2021 yıllarında profesyonelce işletilen sahte yayın, flört ve eğlence amaçlı internet siteleri aracılığıyla 19 milyondan fazla sahte çevrim içi abonelik gerçekleştirdiği iddia ediliyor.
Aboneliklerde aylık olarak çekilen tutarların kasıtlı olarak düşük tutulduğu, böylece birçok kredi kartı sahibinin yetkisiz ödemeleri fark etmediği belirtildi. Ortaya çıkan zarar 300 milyon avro olarak hesaplandı.
Almanya’da, 8 eyaletteki 29 adreste 250’den fazla polis memurunun katılımıyla arama yapılırken, 35 milyon avronun üzerinde değere sahip varlıklara el konuldu.
Söz konusu aramaların yapıldığı ülkelerin Almanya, İtalya, Kanada, Lüksemburg, Hollanda, Singapur, İspanya, ABD ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olduğu bildirildi.
(AA/AK/ŞEB)
Benzer haberler
Dünya
AB'den orman yangınlarına karşı hazırlık
DSÖ: “Her dokuz kişiden biri gıda güvensizliğiyle karşı karşıya”
Bakü’de Azerbaycanlı ve Türk kadınlardan ortak kermes: Etkinliğe KKTC Bakü Temsilcisi de katıldı
ABD'den Orta Doğu'daki "güvenlik ortamının karmaşıklığı" nedeniyle bölgeye yönelik seyahat uyarısı
ABD, Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel ve 4 kişiye yaptırım uyguladı
Trump: "Zelenskiy ve Putin buluşurlarsa harika olur”